Новини

На міжобласних рейсах вінницьких автовокзалів майже вдвічі знизився пасажиропотік

26 жовтня 2021, 16:00

Це спричинено введенням нових правил міжобласних перевезень, які передбачають проїзд в іншу область лише за наявності ковід-сертифікату.

Пунктів вакцинації й тестування тут не розгортали. Про це "Місту над Бугом розповів Олександр Швачій, голова правління ПРАТ Вінницьке обласне підприємство автобусних станцій.

«Внутрішньообласні маршрути сьогодні ходять без обмежень і автобуси курсують. Більшість міжобласних рейсів перевізники просто познімали і не пускають автобуси. У зв’язку із сертифікатами, не всі люди їх сьогодні мають, до того ж держава ввела штрафні санкції в розмірі від 17 тис. грн. Сьогодні більшість міжобласних рейсів просто не виконуються, в зв’язку з тим, що є ризик отримати штраф, люди просто стільки не заробляють. Звичайно, пасажиропотік впав відсотків на 30», - розповів Олександр Швачій.

Однак, - каже пан Олександр, -  постанова про обов'язкову наявність сертифікатів пришвидшує процес вакцинації :

«Люди вакцинуються дуже повільно. Водії переважно намагаються вакцинуватися, міжнародні рейси вакциновані стовідсотково, а от водіїв внутрішньообласних і міжобласних маршрутів ще є багато невакицнованих. Зараз, думаю, в зв’язку з впровадженням певних дій  боку держави, звичайно, більше водіїв піде вакцинуватися», -  каже пан Олександр.

Контролює дотриманням нових правил міжобласних перевезень поліція.  З 21 жовтня вінницькі поліцейські вже склали три протоколи на перевізників, які перевозили пасажирів без документів, що посвідчують їх ковід-безпечність, - розповіла Місту над Бугом речниця поліції Вінниччини Анна Олійник.

«Протоколи складені за ч.1 ст.44 зі значком 3. Виявлення підробних ковід сертифікатів на Вінниччині поки що немає. Якщо поліцейський, перевіряючи паперовий чи електронний застосунок Дія, виявить ознаки підробки ковід-сертифікату, на місце події викликають слідчо-оперативну групу поліції, це вже є підставою для виникнення кримінального провадження, по статті 358 – це підробка документів. В межах кримінального провадження встановлюються всі обставини. До речі, про відповідальність за підробку документу, ковід сертифікату, несе той хто підробляє, і також передбачена кримінальна відповідальність, якщо особа замовила, свідомо замовила, знаючи, що це підробний документ, по ч.4 до 2 років обмеження волі», - пояснила пані Анна.

Поділитися :