Новини

На сесії міської ради затвердили Концепцію розвитку малих річок Вінниці – 2035

11 липня 2023, 10:34

Проєкт передбачає збереження водойм та біорізноманіття міста. Він накладається на задекларований європейський Зелений курс Вінниці до 2030 року.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у Вінниці налічується понад 64 малих річки, які потрібно інтегрувати у міський простір. Задля цього будуть змінені підходи до водокористування.

"Загальна протяжність малих річок у Вінниці складає понад 100 кілометрів. Південний Буг, у межах міста, має протяжність майже 15 кілометрів і, логічно, що чималий об’єм води потрапляє сюди саме з малих річок. Наше завдання – комплексно вирішити питання поводження з водоймами, які є в місті. Концепція розвитку малих річок – це один із заходів нашої дорожньої карти по Зеленому курсу Вінниці до 2030 року і відповідає стратегічним цілям, завданням та візіям ефективного розвитку Вінниці. Переконаний, що в майбутньому по всій країні буде відповідна комплексна програма", – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Концепцію розвитку розробили спеціалісти КП "Інститут розвитку міст". У підприємстві зазначили, що підхід до роботи з малими річками базуватиметься на чотирьох аспектах – екологічному, соціальному, просторовому та управлінському.

"По суті цей документ є інструкцією щодо того, чому малі річки важливі для міста, де вони знаходяться та як їх зберегти або відновити, щоб вони виконували свої функції. Важливо розуміти, що дана інструкція не лише для муніципалітету нашого міста, а й для усіх мешканців міста, адже кожен з нас може докласти свою маленьку частинку до збереження водного ресурсу міста", – додав директор КП "Інститут розвитку міст" Назар Коваленко.

Наразі КП “Інститут розвитку міст” організовує для містян різноманітне дозвілля, толоки та екскурсії малими річками аби більше вінничан та гостей міста дізнавались про біоресурси міста та просто з користю провели час на свіжому повітрі.

 

Фото: ілюстративне

Поділитися :