Новини

На Вінниччині цьогоріч відремонтували 28 комунальних доріг

6 грудня 2021, 10:08

Роботи на шести об’єктах дорожньої  інфраструктури області – на завершальному етапі.

Про це в ефірі «Міста над Бугом» розповів голова вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий. Роботи проводять на  умовах  співфінансування - 148,7 млн грн – субвенція з дорожнього фонду та 76,3 млн грн - з місцевих бюджетів. За словами голови облради, відчувається зацікавленість місцевих громад в отриманні коштів для будівництва і ремонту комунальних доріг.

«Дякую депутатам за позицію в цьому питанні. Нам вдалося виділити на потребу саме з ремонту цієї категорії доріг суму втричі більшу, ніж в попередні роки і, що дуже важливо далі, це доступність цих коштів. Бо раніше для того, щоб отримати кошти, треба було половину суми, яка потрібна для ремонту комунальної дороги, виділити з місцевого бюджету. Але бюджети розвитку в різних громадах різні, невеликим громадам, які тільки утворилися, складно», - пояснив пан Вячеслав.

Завдяки новим умовам співфінансування з місцевих бюджетів, на Вінниччині ремонтують великі стратегічні дороги у  міських та селищних громадах, як, наприклад, у Козятині – за 12 млн грн, в Хмільнику – за 24 млн грн, Могилів-Подільському – за 14 млн грн. Це дало можливість знизити аварійність на зазначених ділянках доріг, з інтенсивним пасажиропотоком. Водночас у населених пунктах ремонтують вулиці або відрізки доріг у житловому секторі.

«Ми зменшили суму співфінансування з 50% до 10% і 15%, залежно від категорії дороги. Це дороги, якими щоденно рухаються люди у своїх потребах: на роботу, в школу, до дитячих садочків», - розповів голова вінницької обласної ради.

Поділитися :