Новини

На Вінниччині діяло угруповання, яке займалось збутом наркотиків, заробляючи по 100 тисяч гривень в місяць

31 січня 2023, 13:26

Налагодив процес виготовлення та вибудував розгалужену мережу збуту психотропів і наркотиків 35-річний вінничанин. До наркобізнесу він залучив двох спільників віком 33 та 42 роки.

Як зазначають на сайті Нацполіції у Вінницькій області, 35-річний вінничанин вдома облаштував діяльність нарколабораторії. Виготовлені наркотики зловмисники збували на території Вінницької області. Від продажу «з рук в руки» та розкладаючи закладки, щомісячний прибуток ділків становив майже 100 тисяч гривень.

У фігурантів вилучили прекурсори, хімічні реагенти, лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, банківські картки, майже 100 підготовлених так званих закладок з наркотичною сіллю та марихуану.

Частину обладнання один із правопорушників намагався знищити, викинувши його з вікна четвертого поверху.

Вилучені речові докази направлені на експертизи. Після проведення відповідних досліджень та слідчих дій, буде надана правова кваліфікація діям кожного учасника групи.

Основний фігурант, 35-річний вінничанин, затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу.

 

За цим фактом Слідчим управлінням розслідується провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статі передбачає покарання до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна/, - йдетьсяу повідомленні. 

Поділитися :