Новини

На Вінниччині достатньо тест-систем для ідентифікації мутованого штаму «Дельта»

12 серпня 2021, 16:35

Наразі його можна діагностувати в обласній лабораторії, не відправляючи біоматеріал пацієнтів з підозрою до столиці.

Про це повідомив завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Степан Томин. За його словами, Вінниччина – один з перших регіонів, який ініціював пришвидшення досліджень на ідентифікацію мутованого штаму коронавірусу. Вінницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ придбав 100 спеціальних тест-систем за власні кошти.

«Закупили тест-систему, яка дає змогу ідентифікувати вірус штаму «Дельта». Працюємо таким чином: тестуємо зразок на звичайних тест-системах, а тоді позитивні зразки відбираємо, будемо враховувати ще подорожі, і перетестовуємо додатково на цій тест-системі», - розповів Томин.

За словами Степана Томина, мутований штам коронавірусу “Дельта” завезли на Вінниччину з Російської Федерації. Першим хворим в області став чоловік, який три тижні тому приїхав з сусідньої країни, де перебував протягом місяця. Та був госпіталізований до лікарні, з важким перебігом хвороби. Станом на сьогодні “Дельта” вже циркулює територією області. Лабораторно цей вірус підтверджено у 25 хворих, з усіх районів Вінниччини.

Поділитися :