Новини

На Вінниччині іноземець намагався підкупити прикордонників, аби потрапити в Україну

21 лютого 2024, 15:10

27-річний чоловік маючи намір потрапити в Україну запропонував прикордонникам 400 доларів США.

Як повідомляють на сайті ГУНП у Вінницькій області, 27-річний чоловік спочатку надав правоохоронцям паспорт зі зміненим прізвищем. Прикордонники помітили порушення і відмовили «мандрівнику» у пропуску на територію держави. Зловмисник спробував «вирішити» питання по-іншому та запропонував хабар. Слідчі задокументували кримінальне правопорушення.

У березні 2022 року співробітники міграційної служби України депортували іноземця за порушення строку перебування з позбавленням права перебувати на території України протягом 3 років.

20 лютого чоловік маючи намір потрапити в Україну прибув до міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Отач (Республіка Молдова) – Могилів-Подільський (Україна)" та надав співробітникам прикордонної служби паспорт, де заздалегідь частково змінив прізвище.

Під час перевірки документів правоохоронці виявили порушення та відмовили іноземцю у перетині кордону, на що останній запропонував їм хабар й поклав на стіл папір, в якому знаходилось 400 доларів США.

"Слідчі слідчого управління обласного главку повідомили затриманому про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. До обрання запобіжного заходу чоловік перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання", - коментують в поліції.

Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: ГУНП у Вінницькій області

Поділитися :