Новини

На Вінниччині наркоторговці використовували ломбард для збуту марихуани та амфетаміну

23 жовтня 2023, 12:02

Приміщення, замасковане під ломбард, винаймав 34-річний ватажок. Для контролю за ситуацією навколо будівлі зловмисники встановили систему відеоспостереження.

Як повідомляють на сайті ГУНП у Вінницькій області, організував злочинний бізнес 34-річний житель Могилева-Подільського. Він розподіляв прибутки, забезпечував надходження наркотиків і психотропів до інших фігурантів для подальшого збуту на території Вінницької області.

Виконавці віком від 30 до 40 років займались безпосереднім розповсюдженням "товару". Приміщення для збуту, замасковане під ломбард, винаймав 34-річний ватажок. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад кілограм амфетаміну, сотню доз канабісу, 20 тисяч доларів США, мобільні телефони, банківські картки, лабораторне приладдя та хімічні реактиви для виготовлення психотропів. Окрім цього, у фігурантів вилучені закордонні паспорти та візи для виїзду за межі території України.

"Організатору наркобізнесу повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України", - коментують в поліції. 

Санкція статті передбачає до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна. Суд обрав організатору запобіжний захід – тримання під вартою з визначенням максимального розміру застави для даного злочину – 214720 грн. 

Фото: ГУНП у Вінницькій області

 

 

Поділитися :