Новини

На Вінниччині невідомі підпалили храм ПЦУ

19 грудня 2023, 09:03

Підпал, очевидно, відбувся вночі, і лише дощ не дозволив вогню розповсюдитися на всю будівлю.

Про це інформують на сайті Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. Місцевий храм на честь святого великомученика Димитрія Солунського спробували підпалити 18 грудня у с. Корделівка Калинівської громади Хмільницького району. Обгорілі стіни та пляшку із залишками горючої суміші виявили парафіяни, які вдень прийшли виконати роботи на церковному подвір’ї.

Зловмисники облили паливомастильними речовинами вікно і підвіконня храму в тому місці, де виходить труба від буржуйки, інсцинуючи це як "самозапалення". А в іншому місці злочинці підпалили сторону Святого Вівтаря. Підпал, очевидно, відбувся вночі, і лише дощ не дозволив вогню розповсюдитися на всю будівлю.

Представники релігійної громади звернулися до поліції.

Селом ходять розмови, що спроба підпалу – це помста релігійній громаді, яка рік тому вийшла з московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

"Громада довгий час потерпала від нападів прихильників рпц в Україні, вислуховувати образи, залякування та цькування, нас називали фашистами, розкольниками і так далі, але ми терпеливо з надією на Бога йшли своїм шляхом, відвоювали свою святиню. Більше року наша громада мирно молиться в храмі, підносячи молитви за Україну та її військо. Ще вчора після Богослужіння ми сердечно вітали нашого захисника, який прийшов з передової, а сьогодні безбожники підпалили наш храм", - зауважив настоятель храму Юрій Волощук.

Слідчі дії тривають, і віряни на чолі з настоятелем храму ієреєм Юрієм Волощуком сподіваються, що винуватці будуть знайдені і покарані.

Фото: Вінницько-Барська єпархія ПЦУ

Поділитися :