Новини

На Вінниччині об'єднались п'ятдесят громад, щоб зібрати та передати бійцям на передову автівки, генератори та 140 пічок  

30 листопада 2022, 12:37

Проєкт «Тепло від дому до окопу» ініціював міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з громадами області. Вантаж отримають військові підрозділи з Вінниччини та батальйон територіальної оборони, які несуть службу на передовій.  

Три автівки, три генератори та близько 140 окопних пічок передають на передову для наших захисників в рамках проєкту «Тепло від дому до окопу», який ініціював міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з громадами Вінниччини. До участі в проєкті долучились 50 громад, виготовивши 102 пічки, ще 32 зробили комунальні підприємства області. Кожна з громад також зібрала інструмент для наших військових: лопати, сокири, кирки, скоби, цвяхи, утеплювач, плівку, свічки.

Як розповів голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, 30 листопада завершився перший етап проєкту «Тепло від дому до окопу», мета якого - об'єднати громади та спільними зусиллями сформувати необхідний вантаж для наших військових.

Важливо, аби місцеве самоврядування в області продовжувало демонструвати єдність, як це й було з перших дні війни. І хоч збір таких вантажів не є вимогою до місцевого самоврядування, голови громад залучають бізнес, активних мешканців та місцевих умільців до виробництва пічок, об'єднують громаду навколо спільної мети - нашої перемоги. Важливо підтримати наших військових саме в теперішній час, коли холод та сніг.  І хай у них все добре із забезпеченням, але ми маємо показати нашим військовим, що дбаємо про них і вдячні. Наші бійці мають знати, що громади в тилу будуть підтримувати їх стільки, скільки буде потрібно, - каже Вячеслав Соколовий. 

Вінницька міська громада передає на фронт 3 автомобілі, 3 генератори та 2 квадрокоптери. Міський голова Сергій Моргунов розповів, що автівки, дрони та генератори - запит наших військових.  

Це вклад територіальних громад і Вінниці у цій загальній ініціативі Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який координує Володимир Гройсман. Було започатковано такий важливий проєкт, щоб підтримати наших бійців у зимовий період.  Хочу подякувати Вінницькій транспортній компанії за те, що забезпечила необхідну кількість генераторів. Дякую і нашим міжнародним партнерам, які надали квадрокоптери. Це приклад того, що спільно можна багато зробити, щоб допомогти  хлопцям на фронті, - каже міський голова. 

#ГуманітарнийШтаб

Наступний крок - доставлення автівок, пічок та інструменту нашим бійцям. Вантаж отримають військові підрозділи з Вінниччини та батальйон територіальної оборони, які несуть службу на передовій.  

Поділитися :