Новини

На Вінниччині поліцейські вилучили контрафактного алкоголю і цигарок на 180 тисяч гривень

27 лютого 2024, 13:24

Загалом правоохоронці вилучили 1450 пачок тютюнових виробів різних брендів без акцизу та 300 літрів алкоголю невідомого походження.

Як повідомляють на сайті ГУНП у Вінницькій області, факт незаконного перевезення контрафактної продукції слідчі задокументували 26 лютого в одному із сіл Барської громади. Поліція встановлює походження продукції та місце куди вона прямувала.

Мікроавтобус Mercedes-Benz зупинив екіпаж групи реагування патрульної поліції. 37-річний водій, який незаконно перевозив алкоголь та цигарки, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить 180 000 гривень, пояснити походження вантажу відмовився.

"За вказаним фактом розслідується провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України", - коментують в поліції.

Санкція статті передбачає штраф від пʼяти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Фото: ГУНП у Вінницькій області

Поділитися :