Новини

На Вінниччині правопорушники незаконно наловили 50 кг риби на понад 1,2 млн грн

7 березня 2024, 14:25

Всього правопорушники виловили 815 пліток, 3 окуня, 3 карася, 1 ляща та 1 йорша.

Як пишуть на фб-сторінці Вінницького рибоохоронного патруля, державні інспектори виявили правопорушників 6 березня. Інцидент стався на р. Південний Буг в с. Новоселівка Тульчинського району Вінницької області.

"Двоє громадян здійснювали незаконне добування водних біоресурсів використовуючи заборонені сітні знаряддя лову. Правопорушники використовували 4 зяброві сітки та дерев'яний човен", - ідеться в повідомленні.

Всього правопорушники виловили 815 пліток, 3 окуня, 3 карася, 1 ляща та 1 йорша, загальною вагою 50 кг. Сума зазнаних збитків становить — 1 290 538 грн.

"На місце правопорушення було викликано працівників поліції. Складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучені працівниками поліції до рішення суду. Вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ст. 249 КК України", - коментують у патрулі.

Управління Держрибагентства у Вінницькій області закликає усіх небайдужих громадян та рибалок-любителів повідомляти про порушення правил рибальства та незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову на телефон «гарячої лінії» (068) 018 37 52.

Поділитися :