Новини

На Вінниччині пройшли позачергові вибори міського та сільського голови

1 листопада 2021, 13:48

Мера обирали у Липовецькій ТГ, а сільського голову в Уланові.

Кандидатів на цю посаду було 10, обирали міського голову на 35 дільницях. Найбільшу кількість голосів, за попереднім підрахунком, набрав Віктор Бичков. Також завершився підрахунок голосів на посаду сільського голови, вибори якого пройшли 31 жовтня в Уланові.  Найбільшу кількість голосів отримав Олександр Гоцуляк. За його кандидатуру виборці віддали 67,9% голосів. Загалом виборці обирали серед п'яти кандидатів на 36 дільницях. За дотриманням правопорядку під час проведення виборів стежило  близько 300 поліцейських, зокрема бійці Національної гвардії та ДСНС. За даними поліції процес волевиявлення громадян пройшов без  порушень публічної безпеки. Про це зазначив заступник начальника головного управління Національної поліції у Вінницькій області Володимир Волокітенко.

«Загалом до забезпечення публічної безпеки і під час проведення зазначених заходів залучено близько 600 правоохоронців, серед яких понад 300 поліцейських, також працівників ДСНС та військовослужбовців Нацгвардії України. Також працівниками вибухотехнічної служби та кінологічної служби головного управління організовано обстеження кожної виборчої дільниці з метою створення належних і безпечних умов, посилена робота слідчо-оперативних груп, а також патрульних нарядів, організована робота груп поліції діалогу. На базі Головного управління у позаплановому режимі організовано роботу Ситуаційного центру з метою отримання оперативної інформації та відповідного реагування», - сказав пан Володимир.

Як зазначається на сайті нацполіції безпосередньо в  день голосування  до поліції надійшло  шість повідомлень громадян  про можливі порушення  виборчого законодавства, за якими було проведено  перевірки.

Поділитися :