Новини

На Вінниччині відбудеться обласний фольклорний фестиваль «Світанки над Россю»

10 серпня 2021, 12:40

Захід присвячений всесвітньовідомій фольклористці Насті Присяжнюк пройде 14 серпня на свято Маковія у місті Погребище (стадіон «Колос»)

Гості фестивалю зможуть відвідати краєзнавчий музей ім.Н.А.Присяжнюк, у колекції якого зберігається близько 17 тис. народних пісень, прислів'їв та приказок, плачів та голосінь, казок, переповідок та бувальщин, які за своє життя зібрала фольклористка.

Як ідеться на Фб-сторінці свята, будуть розгорнуті виставки територіальних громад району з обрядовими стравами, дефіле українських старовинних та сучасних народних костюмів, вишитих рушників та інших виробів народного мистецтва. Для дітей працюватиме містечко розваг: батути, атракціони, ігрова програма, солодощі, сувеніри та ін.

У фестивалі візьмуть участь вісім народних аматорських колективів Погребищенської територіальної громади та творчі колективи Липовецької, Іллінецької, Дашівської, Глуховецької, Оратівської, Калинівської територіальних громад.

Свято презентують у рамках низки культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина», які організує Вінницька облдержадміністрація до 30-річчя незалежності України в усіх шести районах області.

Поділитися :