Новини

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку захиснику Сергію Зеленьку

22 січня 2024, 11:08

Пам'ятний знак відкрили 21 січня – у роковини смерті військовослужбовця.

Як розповідає голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк на своїй фейсбук-сторінці, Сергій Михайлович Зеленько народився 24 жовтня 1972 року. Закінчив Студенянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Згодом - здобув професію водія у Бершадському професійно-технічному училищі. Довгий час працював водієм в СВК «Прогрес».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини. Солдат Сергій Зеленько служив водієм-слюсарем у військовій частині А1536.

21 січня 2023 року Сергій Михайлович загинув.

"В роковини смерті нашого Героя-земляка, який віддав життя за вільну України, в шкільному дворі Студенянського ліцею відбувся мітинг пам’яті. На якому в честь Зеленько Сергій Михайлович відкрито меморіальну дошку", - коментує Олександр Гаврилюк.

У мітингу взяли участь односельчани, друзі, керівництво громади. Почесними гостями були мати загиблого Галина Михайлівна та дружина Світлана Василівна, яким надали право відкрити меморіальну дошку.

"Пам'ятний знак буде постійним спогадом наступним поколінням про патріотизм Сергія Михайловича. Завдяки таким військовослужбовцям – сміливим, відважним та нескореним – наша Україна була, є та буде!" - Додав голова Тульчинської РДА.

Фото: голова Тульчинської РДА

 

Поділитися :