Новини

На Вінниччині відкрили перший Центр психічного здоров’я

20 березня 2024, 14:56

У Бершадській лікарні відкрили перший в області центр, де дбають про ментальне здоров’я пацієнтів.

Як зазначається на сайті Обласного департаменту здоров'я, з першого березня у Бершадській окружній лікарні інтенсивного лікування функціонує Центр психічного здоров’я. Центр власними силами облаштували в одному із корпусів лікарні. Одночасно на стаціонарному лікуванні можуть перебувати 10 пацієнтів. З пацієнтами працюють два лікарі-психіатри, два психологи, сім медсестер та п’ять молодших медсестер.

Директорка Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування Лілія Брикуля розповіла, що за час роботи уже пролікували 20 пацієнтів. Потрапити у відділення можна за направленням сімейного лікаря, за самозверненням чи коли привозить швидка. Є пацієнти, облаштоване укриття з операційними. Працюють три ліфти. Упорядкований архів, працює банк крові. Цього року у пологовому відділенні лікарні на світ з’явилися уже 40 малюків.

«Ви стали першими серед громад, де відкрили Центр психічного здоров’я. А вони мають бути у всіх кластерних та надкластерних закладах. Коли в країні війна ми маємо дбати як про фізичне здоров’я, так й про психічне. Лікарня працює, згуртований колектив. Є чітке бачення в якому напрямку потрібно рухатися далі. Ви один із найвіддаленіших наших медичних закладів. Є багато викликів, але я дякую усім вам за роботу», - зазначили у департаменті.

Фото: Обласний департамент здоров'я

Поділитися :