Новини

На Вінниччині вилучили алкоголю без марок акцизного збору на 750 тисяч гривень

6 грудня 2021, 11:09

Алкоголь продавали без дозволів та ліцензій за зниженими цінами в інтернеті.

Як повідомляють на сайті нацполіції Вінницької області, 3 грудня поліцейські провели санкціонований обшук в автомобілях «ВАЗ» та Ford Transit, а також гаражному приміщенні у селі Зарванці, які належать жителям Могилів – Подільського району віком 22 та 56 років.

Під час огляду гаража слідчі вилучили тетрапаки, ящики та пляшки з алкогольною продукцією сумнівної якості на суму близько 750 тисяч гривень. В автомобілях правопорушників виявили алкоголь без акцизних марок, банківські карти, мобільні телефон та товарні накладні.

Вилучена продукція направлена на експертизу. Джерело походження підакцизних товарів встановлюють слідчі.

Розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч.3 ст. 229 ККУ (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Правопопрушникам загрожує штраф 10-15 тисяч неоподатковуваних мінімумів з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Поділитися :