Новини

На Вінниччині виростили 41 тисячу ялинок для продажу на передноворічних ярмарках

10 грудня 2021, 13:27

Ялинки почнуть продавати з 15 грудня, на визначених виконавчим комітетом міськради місцях, а також на спеціальних майданчиках у лісгоспах області.

Про це "Місту над Бугом" розповів начальник пресслужби обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслав Вовк. Новорічне деревце висотою 1 метр коштуватиме 120 гривень, триметрова ялинка і вища – від 400 до 600 гривень. За найнижчими цінами від лісозаготівельників, ялинку можна буде придбати у спеціалізованому магазині «Лісовик» на вулиці Максимовича, 43.

«Ми вирощуємо хвойні: і сосну, і ялинку, і ялицю, - на площі 5 000 га у Держлісгоспах Вінницької області. Майже 17 мільйонів штук, від однорічок до десятирічних новорічних дерев. Але щорічно сесія обласної ради і розпорядження голови облдержадміністрації в погодженні з Міністерством довкілля визначає нам ліміт реалізації новорічних дерев. Через велику конкуренцію з іншими регіонами ми реалізовуємо в середньому від 16 до 18-18,5 тисяч штук», - пояснив пан Станіслав.

Світлина з фб-сторінки Бершадського лісгоспу

Крім лісогосподарств Вінниччини, до нашого міста привозять на продаж хвойні деревця із західних областей. Походження новорічної ялинки та її екологічність можна буде визначити за допомогою спеціального маркування.

«Обов’язково має бути або клейка стрічка, або пластикова бірка, яку можна перевірити на будь-якому телефоні через електронну систему, щоб побачити в якому місці заготовлена ялинка, ялиця чи сосна. Ви можете побачити, що це ДП «Вінницький лісгосп», ДП «Гайсинський лісгосп». Так само ті, хто буде в нас продавати із Прикарпаття, Закарпаття, теж повинні мати на кожному товарному дереві таку бірку. Якщо вона не прочитається, то це незаконний, нелегальний товар», - розповів Станіслав Вовк.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Вінничани зможуть придбати новорічні ялинки та прикраси на площах перед ринками «Урожай», «Центральний», біля торгового центру «Вишенька», на площі Привокзальній та на вулиці Ватутіна, 18. Працюватимуть ялинкові базари з 15 по 31 грудня включно, з дотриманням протиепідемічних заходів: дотриманням соціальної дистанції, відвідувачі і продавці мають бути в масках.

Читайте також:
«Послуги інструктора та якісні селфі»: у Вінниці запрацює ковзанка просто неба, площею 600 м²

Поділитися :