Новини

На Вінниччині затримали неповнолітнього, який викрав автівку в пенсіонера

14 серпня 2023, 15:15

17-річному правопорушнику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Вінницькій області, 12 серпня до поліцейського офіцера Оратівської громади звернувся 67-річний потерпілий. Він повідомив про зникнення авто. За його словами, Volkswagen Transporter T4 з ключами в замку запалення знаходився у гаражі.

Особу, причетну до угону, розшукали за місцем проживання. Як з’ясувалось, 17-річний правопорушник знав, що потерпілий залишає ключі в авто, бо раніше бував у його дворі та вчився ремонтувати автомобіль.

Скориставшись відсутністю господаря, хлопець викрав машину, проїхав 2 кілометри та, не впоравшись із керуванням, з’їхав з дороги. Зловмисник залишив пошкоджене авто на місці пригоди, а сам утік. 17-річного правопорушника розшукали наступного дня.

"За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає ув’язнення до 8 років з конфіскацією майна або без такої", - інформують у поліції.

Поділитися :