Новини

На Вінниччині затримали шахрая, який прикидався пораненим військовим та просив гроші на лікування

23 квітня 2024, 11:24

Слідчі вже встановили причетність фігуранта до 91 злочинного епізоду. 

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, минулого року до поліції звернулась жителька Рівненської області. Вона повідомила, що у вересні через соцмережу "Фейсбук" познайомилась з чоловіком, який представився військовослужбовцем та повідомив, що проходить лікування після отриманого поранення.

Після спілкування зловмисник попросив матеріальної допомоги для подальшої реабілітації. Загалом потерпіла перерахувала незнайомцю понад 20 тисяч гривень.

Шахраєм виявився 36-річний раніше неодноразово судимий вінничанин, який не має жодного відношення до служби у ЗСУ.

Провівши досудове розслідування, правоохоронці встановили його причетність до 91 злочинного епізоду, внаслідок яких він заволодів понад 80 тисячами гривень.  На даний час перевіряється причетність фігуранта до вчинення інших правопорушень 

"За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури 18 квітня слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 і 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України", - коментують у поліції.

За вчинені злочини чоловіку загрожує до 12  увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Поділитися :