Новини

На Вінниччині збирають російські книги: виручені кошти спрямують на закупівлю дронів

21 лютого 2024, 10:02

Акцію запустили одразу в 12 містах України.

Збір російських та російськомовних книг відбувається на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру Жмеринка. 

У такий спосіб команда мережі прагне допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас – допомогти українським військовим.

«Росіяни приходять на нашу землю, аби викорінювати все українське. Вони знищують українські книги, привозять у бібліотеки свою літературу, наповнену пропагандою. Ми хочемо, аби на книжкових полицях українців не було російського, тож запустили масштабний збір «пушкінів» та «лєрмонтових». У дванадцяти Гончаренко центрах по всій Україні ми збиратимемо російськомовні книги на макулатуру», – діляться в освітньо-культурному просторі.

Точку збору книг облаштували у Гончаренко центрі Жмеринка за адресою вул. Київська, 2/8. З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +38 067 276 18 49.

Організатори приймають російські та російськомовні видання, однак наголошують: примірники зі цвіллю та брудом не допускаються до участі, оскільки здати на переробку їх неможливо. Збір книг триватиме до 24 березня 2024 року.

Поділитися :