Новини

На Вінниччині зловмисники ошукали 90-річну пенсіонерку на 75 тисяч гривень

2 грудня 2021, 12:40

Вдаючи працівників банку, невідомі особи встановили адресу постраждалої, а потім прийшли та замість справжніх грошей залишили на місці злочину фальшиві.

Як повідомляють на сайті нацполіції Вінницької області 30 листопада жінка повідомила про те, що вчора до неї на стаціонарний телефон зателефонувала невідома і представилася працівником банку. Консультант дізналася адресу жертви, а також про те, в яку суму та якого номіналу кошти вона зберігає у помешканні. Після цього невідома попередила, що банк планує здійснити заміну старих грошових знаків на нові, а для цього найближчим часом відправить на зустріч спеціаліста. Поки пенсіонерка шукала посвідчення, псевдо працівник банку - замінила конверт.

Наразі правоохоронці намагаються зробити все необхідне, аби знайти злочинців та притягнути їх до відповідальності. Якщо поліцейським вдасться довести факт шахрайства, то зловмисникам загрожує позбавлення волі до трьох років.

Варто зазначити, що найбезпечніше обмінювати валюту у це банках та обмінних пунктах, бо вони здійснюють операції на підставі генеральної ліцензії. Поліція Вінничини закликає не повідомляти телефоном персональну інформацію стосовно вашого місця проживання, а також ні в якому разі не проводити фінансових операцій, користуючись послугами приватних осіб.

Поділитися :