Новини

На вінницьких пляжах знову заборонено купатися

12 серпня 2021, 16:14

На водоймах пляжів “Гонти”, “Хімік”, “Центральний” та Вишенському озері виявили: кишкову паличку, стафілокок та ентерокок.

Про це «Місту над Бугом» повідомила Людмила Крутікова, заступниця начальника міського управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.  

«Якість води не відповідає санітарним вимогам за мікробіологічними показниками, а саме за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок. Також на двох пляжах якість води не відповідала за стафілококом та ентерококами. За санітарно-хімічними показниками була виявлена невідповідність на всіх пляжах за запахом і за біохімічною потребою в кисні», - розповіла пані Людмила.

Тому купатися на пляжах “Гонти”, “Хімік” та “Центральний”, а також на Вишенському озері, не дозволяється. На адресу начальника “Комбінату комунальних підприємств” та в копії заступнику директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради направили листи про необхідність встановлення на ділянках інформаційних табличок. І як стало відомо, такі таблички вже встановлені на пляжах нашого міста.

Наразі у Держпродспоживслужбі радять не купатися у водоймах, а лише приймати сонячні ванни. Наступне дослідження води проведуть 16 серпня.

Поділитися :