Новини

На вінницькому кладовищі у Кварталі Героїв, де поховані наші військові, облаштовують благоустрій

18 січня 2023, 16:47

У січні розпочали будівельні роботи на одному з вінницьких кладовищ в районі Сабарова. Квартал Героїв, де поховано понад сотню військових, вимощують плиткою, щоб рідні та близькі могли попрощатися з загиблими навіть під час негоди.

Як повідомляють на сторінці Департаменту комунального господарства та благоустрою міськради, бригада будівельників зараз прокопує доріжки, які потім засипають щебенем та відсівом, утрамбовують та викладають тротуарну плитку. Загальна площа сягатиме до 500 м2.

Роботи проводяться за дорученням Вінницького міського голови Сергія Моргунова. Наша мета зробити так, щоб людям було зручно тут ходити і відвідувати своїх рідних. Зараз, наприклад, всюди болото, а коли покладемо плитку, ділянка буде чистою і сухою. Наразі дуже залежимо від погодних умов, ми хотіли почати ще з початку січня, але тоді були морози. Зараз докладемо максимум зусиль, щоб швидко і якісно все зробити, - каже начальник Комбінату комунальних Підприємств Дмитро Науменко.

Одним з основних орієнтирів кварталу, де поховані Герої та Героїні російсько-української війни є десятки синьо-жовтих прапорів. Майорять тут і стяги Нацгвардії, підрозділу Нацполіції “КОРД” та знамена окремих батальйонів ЗСУ.

З лютого минулого року тут поховали 112 військових з Вінниці, зокрема тут є могили двох херсонців та одного військового з Білорусі, який проживав у нашому місті й вступив у лави Збройних Сил, щоб боронити Україну. За бажанням родичів загиблих, здійснили 39 поховань військових на кладовищах у приєднаних територіях : Щітки, Вінницькі Хутори, Писарівка, Стадниця тощо, - каже Дмитро Науменко.

Поділитися :