Новини

Наслідки негоди на Вінниччині: скасовано кілька обласних рейсів, дороги обробляють протиожеледними матеріалами

8 грудня 2021, 12:49

Синоптики прогнозують ускладнені погодні умови на території міста та області до кінця тижня.

Суспільне повідомило, що до обіду скасували усі приміські рейси на Центральному автовокзалі. Із Західного вранці на маршрути не виїхали 5 автобусів. Зараз вони їздять із півгодинним запізненням. На автостанції "Східна" скасували 9 рейсів.

За словами водіїв, найгірша ситуація з дорогами у селах, бо там їх не посипали. А ось центральні автошляхи протиожеледними сумішами оброблені. У центрі Вінниці тротуари посипані сіллю, але окремі ділянки все ж покриті льодом.

За словами речниці патрульної поліції області Тетяни Плахотнюк, станом на 12 годину до правоохоронців надійшло 9 повідомлень про ДТП. Травмованих немає.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Як повідомили на сторінці Служби автомобільних доріг у Вінницькій області, у період погіршення погодних умов дорожнє господарство області чергує цілодобового. Обробляють покриття протиожеледними матеріалами. У першу чергу техніка виїжджає на дороги з найбільшою завантаженістю. Це міжнародні, національні та регіональні дороги, далі - територіального значення.

У повідомленні закликають водіїв враховувати погодні умови при плануванні поїздок та раціонально оцінювати стан дороги. Необхідно:

  • обирати безпечну швидкість руху;
  • тримати дистанцію з іншими транспортними засобами;
  • не допускати різкого гальмування та ризикованих маневрів;
  • знижувати швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами, адже гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є тривалішим;
  • автомобілі мають бути на зимовій гумі;
  • водіям вантажівок з собою обов'язково слід мати ланцюги проти ковзання, вони стануть у пригоді на ділянках з крутим підйомом та спуском.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду Служба автодоріг у Вінницькій області має цілодобову гарячу лінію:

  • (0432) 67-01-92 - зі стаціонарного;
  • 067-552-62-27 - з мобільного.

Зокрема зазначається, що несприятливі для автомобілістів погодні умови спостерігатимуться в області до кінця тижня.

За прогнозами синоптиків Вінницького обласного центру з гідрометеорології, у Вінниці температура повітря становитиме від -1°C до -2°C,  мокрий сніг з дощем, на дорогах – ожеледиця. Тож без нагальної потреби краще на вулицю не виходити. Особливо це стосується літніх людей та маломобільних верств населення.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, починаючи з 5:00 28 одиниць спецтехніки міських комунальних служб почали обробляти протиожеледними засобами тротуари, зупинки громадського транспорту, двори та дороги. Директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман каже, що двори багатоповерхівок двірники посипали протиожеледною сумішшю ще з 6 години ранку.

Також комунальні служби міста звертаються до усіх учасників дорожнього руху з проханням, бути уважними і не паркувати автомобілі на узбіччях доріг та тротуарах, аби не перешкоджати роботі спецтехніки. У місті та на 2-х трасах міжнародного значення М-20 та М-21 працюють екіпажі патрульної поліції, до яких ви завжди можете звернутись по допомогу в разі необхідності.

Поділитися :