Новини

Навіки в наших серцях: за минулий тиждень стало відомо про загибель 15-ти захисників з Вінниччини

25 грудня 2023, 10:23

Протягом останнього тижня, з 18 по 24 грудня, стало відомо про загибель п'ятнадцяти захисників з Вінниччини: Миколи Бесараби, Іллі Шумлянського, Валерія Мельника, Олександра Романенка, Романа Герасименка, Дмитра Юзькова, Миколи Кравченка, Юрія Шаталюка, Олександра Візнюка, Сергія Тісного, Михайла Поліщука, Сергія Бовсуна, Миколи Кухтіна, Сергія Кучерука та Ігоря Германа.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Миколи Бесараби. Захисник поліг 13 грудня, мужньо боронячи Україну. 20 грудня Воїну мало б виповнитись 38 років.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Іллі Шумлянського. Захисник приєднався до ЗСУ у січні 2023 року. Під час служби Ілля отримав декілька важких травм, що підірвали здоров'я воїна, але не вплинули на бойовий дух та ще більше посилили прагнення якнайшвидше здолати ворога.  Жмеринчанин воював на Запорізькому напрямку, а згодом на Миколаївщині. 14 грудня у Миколаєві серце воїна-оборонця назавжди зупинилось.

Томашпільська громада повідомила про загибель Валерія Мельника. Свій останній бій Оборонець прийняв 16 грудня в районі населеного пункту Новопрокопівка Запорізької області.

Іллінецька громада повідомила про загибель Романа Герасименка. Мужній Захисник поліг 18 грудня поблизу населеного пункту Курдюмівка на Донеччині.

Лука-Мелешківський сільський голова Богдан Августович повідомив про загибель Дмитра Юзькова. Захисник з лютого минулого року вважався безвісти зниклим. Нещодавно інформація про смерть Захисника підтвердилась.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Миколи Кравченка. У 2014 році його мобілізували, а далі він продовжив службу в армії за контрактом. Отримав досвід бойових дій в АТО/ООС. Під час великого вторгнення воював кулеметником та помічником гранатометника у 53-й окремій механізованій бригаді ім. князя Володимира Мономаха. Оборонець з перших днів повномасштабного вторгнення приймав участь у важких боях з окупантом. Загинув Микола Олексійович 25 березня 2022 року поблизу м. Волноваха Донецької області…

Барська міська рада повідомила про загибель Юрія Шаталюка. Оборонець з першого дня повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. На жаль, життя Захисника обірвав підступний ворог.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Романенка та Олександра Візнюка

Олександр Романенко працював на станції обслуговування автомобілів, де не один десяток авто відремонтував для воїнів ЗСУ. У серпні цього року Захисник і сам встав до лав Збройних сил. Загинув мужній воїн 16 грудня в районі міста Авдіївка Донецької області.

Олександр Візнюк взяв до рук зброю у перші дні повномасштабного російського вторгнення. Мав досвід бойових дій в АТО/ООС, тож не вагаючись записався до війська. Був молодшим сержантом 72-ї окремої механізованої бригади. Брав участь у звільненні Київщини, кровопролитних боях на Донеччині. На жаль, один із них став для Олександра останнім. Серце воїна припинило битися 8 листопада…

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Сергія Тісного. Життя Захисника 14 грудня обірвав ворожий артобстріл. 

Погребищинська громада повідомила про загибель Михайла Поліщука. Воїн з 30 травня 2023 року захищав Україну від навали окупантів. Свій останній бій Захисник прийняв 16 грудня поблизу н.п. Кринки Херсонської області. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Сергія Бовсуна. Оборонець став у лави Збройних сил України у лютому 2023 року. Разом із побратимами виконував бойові завдання на Донецькому напрямку. Останній бій прийняв 16 грудня…

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Миколи Кухтіна. Захисник приєднався до лав ЗСУ у квітні 2022 року. 17 грудня серце мужнього воїна назавжди зупинилось. Оборонець загинув під час ворожого обстрілу у Роботиному на Запоріжжі.

Сутисківська громада повідомила про загибель Сергія Кучерука. Свій останній бій Оборонець прийняв 21 грудня.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Ігоря Германа. Життя Захисника обірвалось 22 грудня в Донецькій області.

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям - вічна пам'ять...

Поділитися :