Новини

Навіки в наших серцях: за минулий тиждень стало відомо про загибель 19-ти захисників з Вінниччини

18 грудня 2023, 11:32

Протягом останнього тижня, з 11 по 17 грудня, стало відомо про загибель дев'ятнадцяти захисників з Вінниччини: Володимира Закупеня, Олександра Сєрікова, Вячеслава Войцехівського, Олександра Ренгача, Сергія Собка, Павла Письменного, Валерія Яковишена, Андрія Качалки, Олексія Наборського, Івана Сокотуна, Костянтина Походуна, Сергія Степанцева, Олега Вірка, Сергія Шарандака, Максима Поліщука, Миколи Кірікоя, Юрія Юрченка, Костянтина Харькова та Валерія Ващука.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Володимира Закупеня. Захисник з квітня 2022 року самовіддано стояв на захисті української землі. Воював в гарячих точках, серед яких Херсон та Бахмут. Серце Воїна зупинилось 21 грудня 2022 року. Довгий час наш земляк вважався безвісти зниклим через відсутність можливості ідентифікувати Оборонця. 

Гайсинська громада повідомила про загибель Олександра Сєрікова. Оборонець прийняв свій останній бій 30 жовтня неподалік від населеного пункту Красногорівка, що на Донеччині.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Вячеслава Войцехівського. Захисник був мобілізований до війська у квітні 2022 року. З початку повномасштабної війни Вячеслав гідно боронив рідну землю. Оборонець поліг у бою на Запорізькому напрямку.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Олександра Ренгача. Оборонець прийняв свіц останній бій 5 грудня на Донеччині. 

Голова Бершадської громади Віталій Драган повідомив про загибель Сергія Собка. Воїн, не вагаючись, став на захист Батьківщини, був патріотом своєї рідної землі і воював за Україну та її народ. Життя Оборонця обірвалося 5 грудня...

 Погребищенська громада повідомила про загибель Павла Письменного. Захисника призвали до лав ЗСУ 10 липня 2023 року. Поліг воїн 6 грудня...

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Валерія Яковишена. Життя Оборонця обірвалося 7 грудня через ворожий артобстріл поблизу Авдіївки. 

Голова Лука-Мелешківської громади Богдан Августович повідомив про загибель Андрія Качалки. З 15 липня 2023 року Андрій вважався безвісти зниклим. На жаль, нещодавно інформація про загибель Оборонця підтвердилась...

Вінницька міська рада повідомила про загибель одразу трьох Захисників: Костянтина Походуна, Сергія Степанцева та Олексія Наборського.

Костянтин Походун з початку повномасштабного вторгнення одразу хотів стати на захист Батьківщини, проте за станом здоров’я його взяли не одразу. Втім, своїх намірів не полишав. Став у лави військової частини А1736, був кулеметником. Загинув 8 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Синьківка Куп'янського району Харківської області.

Сергій Степанцев до повномасштабного вторгнення бив окупантів у зоні АТО/ООС. Після вторгнення рф Сергій обороняв Україну у складі Національної Гвардії України. Оборонець загинув у Запорізькій області під час виконання бойового завдання 8 грудня 2023 року.

Олексій Наборський був інспектором штурмового полку «Миротворець» штурмової бригади Національної поліції України "Лють". До повномасштабного вторгнення був дільничним офіцером поліції. Загинув під час виконання бойового завдання із евакуації поранених у с. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області 21 жовтня 2023 року.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Івана Сокотуна. Захисника призвали до лав ЗСУ у червні 2022 року. Воював на Харківському напрямку. Був стрільцем-санітаром 57-ї бригади. Загинув 5 грудня поблизу населеного пункту Синьківка Куп'янського району.

Оратівська громада повідомила про загибель Сергія Шарандака. Життя Оборонця обірвалося 12 грудня у районі населеного пункту Кринки на Херсонщині через ворожий артобстріл.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Олега Вірка. 3 лютого 2023 року Воїна призвали до лав ЗСУ. Місяць проходив навчання у Польщі. Служив у 37-ій окремій бригаді морської піхоти. 16 липня 2023 року був нагороджений медаллю "За Відвагу". Воював спочатку на кордоні з Молдовою, потім на Херсонському напрямку. Загинув 10 грудня під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Іванівка Херсонської області.

Погребищенська громада повідомила про загибель Максима Поліщука. Захисник поліг 12 грудня під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Миколи Кірікоя. До останнього подиху мужній Захисник боронив рідну державу. Проте, 13 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Невельське Донецької області життя Оборонця обірвав окупант. 

Голова Вороновицької громади Олександр Ковінько повідомив про загибель Юрія Юрченка. 25 лютого 2022 року Захисник був призваний військкоматом, а з травня 2022 року воювавав на Донецькому напрямку. У липні 2023 року був поранений, після лікування повернувся у частину, де був нагороджений двома медалями та відзнаками від командування. 13 грудня 2023 року мужній Оборонець загинув, захищаючи цілісність України.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Костянтина Харькова. Незадовго до загибелі Костянтина призначили командиром підрозділу. Побратими згадують його як мужнього воїна, який був готовий йти до переможного кінця, завжди про всіх турбувався. Воїн загинув 5 грудня у бою поблизу села Синьківка Куп’янського району Харківської області, де разом із побратимами 57-ї окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Костя Гордієнка боронив країну від ворога.

Староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко повідомив про загибель Валерія Ващука. Оборонець служив у Національній гвардії України. 

"Про час та дату прибуття жалобного кортежу до рідної домівки та чину поховання Героя повідомимо згодом", - зазначив староста.

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям - вічна пам'ять...

Поділитися :