Новини

Навіки в наших серцях: за минулий тиждень стало відомо про загибель 25-ти захисників з Вінниччини

30 жовтня 2023, 09:29

Протягом останнього тижня, з 23 по 29 жовтня,стало відомо про загибель двадцяти п'яти захисників з Вінниччини: Віктора Соколовського, Сергія Попова, Сергія Кришталевича, Дмитра Кушніра, Владислава Гриневича, Миколи Деруна, Володимира Мандибури, Руслана Юзькова, Юрія Лисюка, Сергія Вдовіна, Сергія Усенка, Юрія Родюка, Василя Кравчука, Юрія Кугая, Віталія Гладюка, Віктора Гуменюка, Сергія Сметанського, Олександра Мироновича, Олександра Белінського, Михайла Пилипчака, Геннадія Ковальського, Дмитра Огіренка, Олександра Качковського, Олексія Крука та Олександра Дворського.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Віктора Соколовського. Захисник поліг 24 жовтня на Луганщині.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Сергія Попова. Кадровий офіцер став на захист Батьківщини ще до початку повномасштабного російського вторгнення. У 2014 році брав участь в АТО, мав нагороду «За звільнення Маріуполя», був командиром патрульно-постового відділення. Коли ж розпочалась велика війна, долучився до лав територіальної оборони. Воював у складі 109-ї окремої бригади. Загинув під час виконання бойового завдання на території маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь». За попередньою інформацією, це сталося 25 березня 2022 року. 

Крижопільська селищна рада повідомила про загибель Сергія Кришталевича. Захисник зник безвісти 23 травня 2022 року на Луганщині. Та тепер за ДНК експертизою підтвердився факт загибелі захисника.

Студенянська громада повідомила про загибель Дмитра Кушніра. Захисника вважали зниклим безвісти. Нещодавно підтвердилась інформація, що Оборонець поліг в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Владислава Гриневича. У 2020 році після навчання Владислав був призваний на строкову військову службу. 23 лютого 2023 року перевівся до Львівської військової частини 4114. Цього ж року підписав контракт та перевівся до військової частини в місто Калинівку, в нову бригаду «Червона калина». 13 жовтня 2023 року Оборонець загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Миколи Деруна та Володимира Мандибури

Микола Дерун боронив суверенітет та територіальну цілісність України від початку повномасштабного російського вторгнення. Саме тоді у юнака завершувався термін строкової армійської служби, до демобілізації залишалися лічені дні. Тож, єдиним правильним рішенням, яке міг для себе обрати – це воювати із ворогом, уклавши військовий контракт. Його бойовою родиною стала 15-та бригада оперативного призначення Національної гвардії України. З ним нещадно бив рашистів на Запорізькому напрямку: від Оріхова до Мелітополя. Останній бій прийняв під селом Вербове 17 жовтня 2023 року. Серце воїна припинило битися у 24 роки… 

Володимир Мандибура боронив Батьківщину у складі 14-ї Штурмової бригади Національної гвардії України «Червона калина». Був молодшим сержантом, командиром мінометного відділення. Життя воїна обірвалося 18 жовтня під селом Вербове Запорізької області. 

Піщанська селищна рада повідомила про загибель Руслана Юзькова. Старший сержант поліг 21 жовтня 2023 року під час рашистського обстрілу взводного опорного пункту. 

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Юрія Лисюка. Захисник прийняв свій останній бій 22 жовтня. 

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Сергія Вдовіна. 23 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання, біля населеного пункту Іванівка Миколаївської області, Захисник отримав поранення несумісні із життям.

Голова Тростянецької селищної ради Людмила Червонецька повідомила про загибель Сергія Усенка. Свій останній бій Захисник прийняв 23 жовтня.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Юрія Родюка. Оборонець призваний на військову службу 10 серпня 2023 року, проходив службу в Козятині. 13 жовтня був відправлений на Бахмутський напрямок. 22 жовтня 2023 року загинув поблизу населеного пункту Курдюмівка Донецької області. 

Калинівська міська рада повідомила про загибель Василя Кравчука та Юрія Кугая

До війська Василя Кравчука мобілізували у лютому 2023 року. Захисник поліг на Донеччині внаслідок танкового обстрілу окупантів.

До війни Юрій Кугай працював охоронником-стрільцем воєнізованої охорони на Укрзалізниці. У 2015 році був мобілізований до війська. Пройшов загартування війною під час служби на Сході України. У 2019 році призваний на військову службу за контрактом й з перших днів повномасштабної війни став на захист рідної землі. Він зголосився добровольцем вийти на передові позиції, щоб підмінити побратимів й загинув смертю Героя.

Барська міська рада повідомила про загибель Віктора Гуменюка. З початком повномасштабного вторгнення росії на українські землі Віктор долучився до лав Збройних Сил України, адже понад усе хотів захистити своїх рідних, домівку та рідну землю від ворога.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Віталія Гладюка. З перших днів повномасштабної війни Захисник добровольцем записався у тероборону, а у квітні 2022 року був мобілізований до війська. Зі зброєю у руках він боронив цілісність та незалежність України й до останнього подиху залишався вірним військовій присязі та українському народу.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Сергія Сметанського. Сержант поліг 23 травня 2022 року під час бою з окупантом в районі населеного пункту Лиман Донецької області. 

Барська міська рада повідомила про загибель Олександра Мироновича. Герой мужньо долав складнощі військової служби ще у зоні АТО. На жаль, 10 жовтня під час бою з рашистами в районі населеного пункту Первомайське Донецької області Захисник поліг.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Качковського. Захисник боронив Батьківщину на Донецькому напрямку. Був стрільцем-санітаром 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Оборонець прийняв свій останній бій поблизу смт Курдюмівка Бахмутського району.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Олександра Белінського. Захисник поліг 20 жовтня на Донеччині, боронячи Україну від російських окупантів. 

Ладижинська громада повідомила про загибель Михайла Пилипчака. Захисник прийняв свій останній бій 21 жовтня.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олексія Крука. Захисник боронив територіальну цілісність та незалежність України у складі окремого штурмового батальйону 36-ї бригади морської піхоти ім. контрадмірала М. Білинського. Загинув 18 жовтня у бою неподалік населеного пункту Піщанівка в Херсонській області.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Геннадія Ковальського. Старший солдат батальйону оперативного призначення Національної Гвардії України поліг 23 жовтня у бою з окупантами, боронячи Україну.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Дмитра Огіренка. Захисник поліг 27 жовтня в районі н.п. Вербове Запорізької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Дворського. Під час повномасштабного вторгнення росії Захисник взяв до рук зброю добровільно, хоч до цього і не мав жодного досвіду військової служби. У строю був із березня 2023 року. В складі 41-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України пройшов інтенсивну підготовку, включаючи навчання за кордоном. Разом із побратимами боронив Україну на одному із найгарячіших – Харківському напрямку фронту. Життя воїна обірвалося 20 жовтня під час бою поблизу Куп’янська.

Схилімо голови в пам'ять про Героїв... Вічна шана Захисникам, що полягли, виборюючи незалежність... Щирі співчуття рідним та близьким...

Поділитися :