Новини

Обласні підприємства критичної інфраструктури попросили фінансовї підтримки у очільників міста та області

23 вересня 2022, 14:57

Експерти прогнозують складний опалювальний сезон в умовах війни. Тож ці обставини змушують вінницькі підприємства критичної інфраструктури готуватись до роботи у складних умовах та закуповувати резервні джерела електроживлення на випадок аварійних відключень.

Як повідомляють у міській раді, алгоритми реагування у випадках надзвичайних ситуацій почали відпрацьовувати ще влітку, тому кожне підприємство критичної інфраструктури має свій план дій за різних обставин. Серед ризиків – відсутність електроенергії, газу, води та каналізації. 

Наразі керівники КП «Вінницяоблтеплоенерго» та КП «Вінницяоблводоканал» з офіційними листами звернулися до Вінницького міського голови Сергія Моргунова та начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова, в яких просять фінансової допомоги на придбання спеціальних генераторів та комплектуючих до них, - йдеться на Фейсбук-сторінках обох підприємств.

У КП «Вінницяоблтеплоенерго» порахували, що необхідно близько 65 генераторів, щоб у випадку довготривалого відключення електроенергії забезпечувати подачу тепла до закладів соціальної інфраструктури. За підрахунками сума на обладнання сягає 20 млн грн. Вартість 14, які призначені для котелень, на території Вінниці, близько 7 млн грн.

Відтак, просять міського голову Сергія Моргунова виділити 3 млн грн із міського бюджету на генератори.

КП «Вінницяоблводоканал»  теж сформував потребу в джерелах безперебійного живлення, щоб забезпечувати вінничан водою та каналізацією при відсутності електроенергії. Їм потрібно понад 53 млн грн.

Враховуючи те, що обидва підприємства перебувають в підпорядкуванні обласної військової адміністрації й фінансуються з обласного бюджету, можливості фінансування та розмір допомоги, яку спроможні виділити з міського бюджету громади, -  мають розглянути депутати.  

Поділитися :