Новини

Обрали переможця вінницького конкурсу кухарів

16 грудня 2021, 13:35

Найкращим кухарем Вінниці став 21-річний кухар-технолог ресторації «Нова Провінція» Назар Вітюк

Його страва найбільше сподобалась зірковим шефам The Best Cook. Кожен з шести учасників мав за годину приготувати страву з п’ятьох обов’язкових інгредієнтів. Про завдання конкурсанти дізналися з чорної скриньки. Чому саме такі продукти обрали для фіналу конкурсу, - розповів голова журі, шеф-кухар телепроєкту «Пекельна кухня» Олексій Якутов.

«Суперфіналістів було шестеро і завдання у них було дуже складне – це чорний ящик. Там було 5 інградієнтів, які насправді наші, українські, але дуже складні для кухарів. Перше – це нутрія, тому що мало хто з нею працює. Це український продукт, який треба розвивати, хорошу нутрію у нас вирощують, принаймні у мене в регіоні, в Маріуполі, нутрію вирощують і дуже багато хто використовує. Я навіть сам у ресторані продаю бургери з нутрії. Другий складник – це амарант, він теж маловідомий. Це суперфуд, корисний продукт, який нещодавно почали вирощувати і на гарному рівні вирощується і поставляється навіть закордон, тому його потрібно розвивати в Україні, щоб про цей продукт знали. Третій – обліпиха. Четвертий – гарбуз. Це сезонний овоч, зараз гарбуз шикарний, недорогий», - розповів пан Олексій.

П’ятим інгредієнтом із чорного ящика був білий шоколад.

Світлина з фб-сторінки Департаменту маркетингу міста та туризму


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Найважчим під час виконання конкурсного завдання для кухарів, було правильно розподілити час на приготування страви, а для багатьох стало несподіванкою поєднання таких двох інгредієнтів як м’ясо нутрії та білий шоколад.

Дегустували конкурсні страви двоє зіркових шефів Олексій Якутов, Олексій Повторейко та заступниця вінницького міського голови Галина Якубович. Переможця обирали методом сліпої дегустації, не знаючи імені учасника, який приготував страву.

Світлина з фб-сторінки Департаменту маркетингу міста та туризму

Найсмачнішою журі визнало страву 21-річного кухаря Назара Вітюка, який і отримав диплом конкурсу The Best Cook та грошовий сертифікат на 50 тисяч гривень від організаторів - міської ради та подарунки від "Вінницької асоціації гостинності"». Після нагородження найкращий кухар міста розповів, як готувався до суперфіналу. А також подякував своїй нареченій за підтримку.

Світлина з фб-сторінки Департаменту маркетингу міста та туризму

«Нутрія запечена в рукаві з травами, соус був із вишні, шоколаду і обліпихи на пюре з гарбуза і кнелями з амаранту. Я знав, що буде чорна скринька, але підготуватися до такого неможливо, тому що не знаєш, що там буде, дізнавався про нові технології, які могли б бути», - поділився враженнями Назар Вітюк.

Диплом третього місця отримав Олег Зінько (кухар ресторану Gagarin burgers & meat), другого – Дмитро Палевський (старший піцейоло ресторану «Батискаф 2.0. Кожен з них отримав премію у розмірі 15 і 30 гривень. Інших фіналістів конкурсу запросили на стажування у ресторані Олексія Якутова «Публіцист».

Запис прямої трансляції фіналу конкурсу можна переглянути тут.

Читайте також:
У Вінниці представили «Основні напрямки соціальної політики міської територіальної громади на 2022-2026 роки»

Поділитися :