Новини

Органи самоорганізації Вінниці продовжують допомагати Захисникам

15 лютого 2024, 15:00

Зібрані кошти спрямовують на оптичні приціли, захисні шоломи, засоби тактичної медицини, лікування військових, колеса для спецавтівок тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, органи самоорганізації Вінниці з початку повномасштабного вторгнення невтомно волонтерять. Зокрема, допомагають медичному закладу, в якому лікуються поранені бійці, направляють численні вантажі із домашніми гостинцями на передову, щоб порадувати воїнів. 

"Практично відразу органи самоорганізації населення почали активно волонтерити. Крім того, з’явилася ініціатива з адресної турботи про тих, кого добре знаємо – рідних наших колег, які зараз воюють. Щомісяця з кожної заробітної плати всі ми, а також голови та секретарі квартальних комітетів перераховуємо кошти. Загалом виходить сума у майже 9 тисяч грн. Їх направляємо на придбання найнеобхіднішого за конкретним запитом. В цілому в межах цієї ініціативи вже надіслали на фронт близько 80 тисяч грн", – розповідає голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Наразі фінансову допомогу отримали вже вісім Захисників та Захисниць. І робота не припиняється. Так, у лютому підтримку для придбання необхідного спорядження отримає парамедик, який рятує поранених на передньому краї Запорізького фронту, та боєць бригади «Лють», який боронить Україну у Краматорську.

"Робимо те, що маємо, аби наблизити Перемогу. Долучаються всі, ніхто не стоїть осторонь. Також щомісяця квартальні комітети через волонтерів відправляють на передову вантажі з домашньою консервацією та приготованими власноруч смаколиками. А нещодавно на фронт із такими гостинцями від нас вирушила карета швидкої допомоги, яку придбали силами квартального комітету «Київський». Активну роботу в цьому напрямі проводять також квартальні комітети «Ясний», «Малі Хутори – Центр», «Сабарів», «Добробут», «Царина», «П’ятничани»… У нас працюють надзвичайні люди. Вдень – сумлінно виконують свої обов’язки і 24/7 – волонтерять. Стають янголами-охоронцями для тих, хто воює", – розповідає Наталія Панчук.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :