Новини

Овочівництво та картоплярство: у 2024 році вінницькі аграрії отримають фінансову підтримку

20 лютого 2024, 10:17

З бюджету громади виділять 499,7 тис. грн. з розрахунку на 11 суб'єктів господарювання.

Підтримка розвитку галузей овочівництва та картоплярства передбачена в межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Головними завданнями Програми є: налагодження діалогу із виробниками сільгосппродукції Вінницької територіальної громади, надання їм необхідні консультації, можливість навчатися, переймаючи кращі практики та досвід, а також використання необхідних фінансових інструментів.

У перший рік діяльності Програми вдалося охопити всі її цільові групи. Це і користувачі водних об’єктів, і фермери, і сільськогосподарські підприємства. 2023 року організували 85 зустрічей, учасники яких мали змогу не лише порушити виробничі питання, а й відвідати семінари та тренінги.

У 2024 році роботу планують масштабувати. Серед основних акцентів – овочівництво та тваринництво, виведення таких господарств із “тіні”. Одним із запропонованих шляхів досягнення цієї мети є розвиток господарств сімейного типу. Це дозволить фермерам обʼєднатися, бути стійкими до економічних викликів та отримати широкі можливості для розвитку як власного бізнесу, так і своєї території.

Поділитися :