Новини

Озеленення та екологія в інфраструктурі Вінниці

10 квітня 2023, 14:22

Озеленення та процеси прибирання, обрізки дерев є актуальними у весняний період, коли, зазвичай, у нашому місті проводяться «постзимові» заходи із наведення екологічного та флористичного порядку.

Які рішення, ініціативи та інновації запроваджуються у цих процесах нам розповіла Любов Колосова – експертка з екології та озеленення КП "Інститут розвитку міст».

«Історично» наше місто вважається містом «зелених насаджень і чистого повітря»: у нас багато міських «зелених зона»: парки, сквери, прогулянкові вулички, славнозвісний «лісопарк». «Найголовніша цінність цих «флористичних локацій» - наші дерева, які необхідно постійно доглядати, обстежувати їх на наявність хвороб та аварійності. Популярні колись каштани вже відходять у минуле: вони не витримують нашого посушливого останніми роками клімату. Так же і береза. Нам важливо адаптувати свої дерева під кліматичні зміни. І змінювати сорти і типи зелених насаджень» - сказала пані Любов в етері проекту «Рефлекторія».

Проводиться санітарна обрізка дерев, що має здійснюватись відповідно до встановлених нормативів. А також варто обстежувати кожне дерево на аварійність – це також важливо в процесі формування належної «зеленої» інфраструктури міста.

Поділитися :