Новини

«Первоцвіт», гноєсховище та нічні багаття – будні Муніципальної варти Вінниці

24 березня 2023, 13:08

 З 1 березня у Вінниці почала діяти програма «Первоцвіт», яка передбачає рейди проти продажу квітів, занесених до Червоної книги України. Перевірки проходять не лише на ринках Вінниці, а й на вулицях.

«За торгівлю первоцвітами на порушників складали адмінпротоколи та штрафували від 1 700 до 3 655 грн з конфіскацією товару», - розповідає начальник “Муніципальної варти” Віталій Чигур.

А для того, щоб наше місто було чистим та охайним проведено акцію “Студентська молодь за чисте довкілля”. Муніципальна варта, вже традиційно, організовує та проводить санітарне прибирання території ВМТГ, до якого залучаються активна студентська молодь, релігійні організації та інші зацікавлені вінничани. З настанням весни активно почала працювати робоча група із протидії спалюванню гілля, листя, побутових відходів та іншого сміття, яке накопичилось протягом зими. І як результат – забруднення повітря та задимлення території.

«Нагадаю, що у таких випадках складається протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП.», - сказав начальник “Муніципальної варти” Віталій Чигур.

Поділитися :