Новини

Підсумки діяльності сфери охорони здоров’я Вінниці

18 січня 2023, 12:41

Від кінця лютого 2022 року через військове вторгнення російських загарбників в Україну динамічно й оперативно було переформатовано роботу усіх закладів охорони здоров’я Вінницької територіальної громади

Підсумки діяльності сфери охорони здоров’я Вінницької територіальної громади підбили у проекті «Рефлекторія» із директором Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександром Шишем.

За словами пана Олександра, усі людські ресурси, фінансові спроможності й технічне оснащення спрямували на організацію надання невідкладної допомоги постраждалим від військових дій. Також організували медичні пункти та мобільні бригади для транзитних переселенців, які курсували через Вінницю у західні регіони. Вінницька міська рада додатково підтримала фінансуванням галузь як в сенсі забезпечення технічними ресурсами, так й оплати праці медпрацівників, які виявили єдину і непохитну патріотичну позицію.

Лише одна цифра: із понад чотирьох тисяч медичних працівників, що працюють в різнопрофільних медичних закладах Вінницької територіальної громади виїхали за кордон і не повернулись… лише дев’ятнадцять. Це яскраво демонструє патріотизм наших лікарів, санітарних працівників та медичного персоналу, адже, на самому початку війни доводилось працювати без відпочинку по три, а то й по чотири доби: в операційних, в лабораторіях, в діагностичних центрах та медичних пунктах, - каже директор департаменту. 

Також керівник Департаменту додав, що завдяки підтримці депутатського корпусу Вінницької міської ради, керівництва і виконкому протягом року не припинялись і поточні роботи з оснащення і завершення ремонтів в медичних закладах. Наприклад, дообладнано нещодавно зведений «Кардіологічний центр», міські лікарні та інші медичні заклади.

Поділитися :