Новини

«Подільська громада» отримала грантову підтримку на умеблювання гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб

29 липня 2022, 12:40

 Фонд громади «Подільська громада» завдяки грантовій підтримці придбає ліжка й тумби у гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб.

 

Як повідомили Місту над Бугом представники Фонду, проєкт «Комфорт тимчасових домівок» передбачає облаштування комфортних умов для довгострокового перебування в гуртожитку внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, придбання 25 двоярусних ліжок з шухлядами, 10 односпальних ліжок з шухлядами, а також 35 тумб. Закупівля здійснюється в рамках грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність», що реалізується за підтримки Міжнародний фонд «Відродження» та CARE Deutschland.

Як каже голова Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова, проєкт дозволить умеблювати кімнати гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб. Їх розмістять на 9 поверсі, де нині тривають ремонтні роботи, там умеблюють 12 кімнат. Окрім цього, нові меблі з’являться в кімнатах поверхом нижче, який також заселяють переселенці.

«Виготовляє меблі вінницький виробник. А от збиратимуть їх у відремонтованих помешканнях внутрішньо переміщені особи під керівництвом меблярів. У такий спосіб ми хочемо, щоб нові вінничан(к)и відчули свою співпричетність до облаштування житла, де в майбутньому проживатимуть», – уточнює Олена Данілова.

Програма «Гуманітарна солідарність» реалізується Міжнародним фондом «Відродження» у партнерстві та за фінансової підтримки CARE Deutschland e.V. Її мета – забезпечити швидке реагування та задоволення гуманітарних потреб вразливих груп цивільного населення в умовах війни росії проти України. Загалом в рамках програми було підтримано 92 заявки, що передбачають заходи гуманітарного реагування і підтримки – такі як допомога з харчуванням та засобами першої необхідності, релокація/евакуація, організація прихистків, надання психологічних, соціальних, медичних та інших послуг. 

Поділитися :