Новини

 "Подільський регіональний центр онкології": 100 днів реформ

1 березня 2023, 17:30

У "Подільському регіональному центрі онкології" розширюється спектр медичних послуг, створюється комфортне середовище як для пацієнтів, так і для лікарів, і, головне, запроваджуються принципи прозорої діяльності медичного закладу.

«Найперша прерогатива сьогодні для нас - це пацієнтоорієнтований простір. Змінено підхід до післяопераційного та інтраопераційного знеболення онкопацієнтів, створено службу медичної якості та службу «менеджменту болю». Розширено штат психологів, запрацювала «Гаряча телефонна лінія» для онкопацієнтів, куди кожний хворий може зателефонувати й отримати необхідну консультацію щодо перебігу хвороби та прийому ліків. Також проведено ремонт укриття для пацієнтів закладу, де додатково створено й операційний зал для надання невідкладної та планової хірургічної допомоги» - сказав в етері проекту «Рефлекторія» директор НКП «Подільський регіональний центр онкології» Сергій Перегончук.

Велику увагу нині приділено паліативній допомозі. Вже здійснено перший виїзд бригади з амбулаторної паліативної допомоги. Дякуючи нашим благодійникам – волонтерам отримано карету швидкої допомоги для бригади медиків паліативної допомоги від Віктора Бронюка, організації «Pompiers Missions Humanitaires» та Жерара де Ля Салля. Розроблено проєкт відділення паліативної допомоги. Активно працюють сьогодні в онкоцентрі над удосконаленням співпраці із територіальними громадами області. Розпочато роботу, що спрямована на встановлення комунікацій з адміністраціями районів та керівництва лікарень в напрямку поновлення профілактичних оглядів виїзними лікарськими бригадами по онкологічних напрямках. На часі – багато достеменних трансформацій, що спрямовані на створення сучасного професійного центру з надання високоспеціалізованих медичних послуг.

Поділитися :