Новини

Поклали життя за Незалежність: за минулий тиждень стало відомо про загибель 22-ох захисників з Вінниччини

20 листопада 2023, 11:01

Протягом останнього тижня, з 13 по 19 листопада, стало відомо про загибель двадцяти двох Захисників з Вінниччини: Сергія Самофала, Валентина Савінова, Ярослава Мураховського, Сергія Кукурузи, Михайла Постернака, Олексія Волинця, Максима Гацанюка, Миколи Копайлова, Володимира Новака, Андрія Заскіна, Сергія Балімчука, Сергія Бальшанека, Тараса Романенка, Максима Главіша, Сергія Свинарчука, Миколи Дімітріядіса, Ярослава Унгуряна, Анатолія Куляса, Андрія Герасименка, Сергія Скицька, Олексія Каленського та Сергія Демянюка.

Вінницька міська рада повідомляє про загибель Сергія Самофала. Захисник у грудні 2022 року був призваний служити Батьківщині. Сергій служив у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Воював поблизу Мар’їнки, що на Донеччині. На жаль, отримав контузію, пережив мікроінсульти, лікувався у Вінниці. Проте лікарі не змогли покращити стан Захисника. Серце воїна перестало битися 13 листопада.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Валентина Савінова. Оборонець поліг у бою на Запоріжжі 18 червня цього року.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Ярослава Мураховського. Захисник поліг у бою за Україну 25 червня неподалік н.п. Роздолівка Бахмутського району.

Оратівська громада повідомила про загибель Сергія Кукурузи. Сергій довгий час вважався зниклим безвісти. На жаль, інформація про загибель Захисника підтвердилась...

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Михайла Постернака. Сержант став на захист Батьківщини 12 березня 2022 року. 4 листопада 2023 року, виконуючи бойове завдання, мужній Захисник прийняв свій останній бій.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олексія Волинця. В дитинстві сім’я Олексія часто переїжджала, тож хлопець вчився, зокрема, у Тульчинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. 11 класів закінчив у Вінницькому ліцеї №36.

Після закінчення школи вступив до університету у Польщі. Проте навчанню завадила повномасштабна війна. У лютому 2022 року Олексій повернувся до України, не міг залишитись осторонь, коли Батьківщина потерпає від загарбників. Тоді ж вступив до війська. Як і мріяв, служив у полку «Азов». 

На жаль, 20-річний талановитий військовий, який подавав великі надії, поліг під час бою на Луганщині. 8 листопада 2023 року серце воїна перестало битися. Йому назавжди залишилося 20 років...

Погребищенська міська рада повідомила про загибель Максима Гацанюка. Призваний по мобілізації 17 червня 2022 року, старший солдат Гацанюк Максим Володимирович був водієм механізованого відділення. З листопада 2022 року приймав участь у захисті м. Бахмут, а з квітня 2023 року звільняв Запорізьку область в районі н.п. Пятихатки, Роботино. На жаль, 8 листопада, боронячи Батьківщину від російських окупантів, мужній Захисник загинув у н.п.Соколівка Запорізької області після поранення, яке отримав під час бою.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Миколи Копайлова. Оборонець прийняв свій останній бій 10 листопада в районі населеного пункту Невське Луганської області.

Уланівська громада повідомила про загибель Володимира Новака. Молодий Захисник поліг, боронячи Україну, 10 листопада. Захиснику було всього 20 років...

Вінницька міська рада повідомила про загибель Андрія Заскіна. Нацгвардієць з січня 2023 року перебував на службі. Захисник працював у складі мобільно вогневих груп і боронив Вінницю та область від ворожих повітряних цілей. Серце воїна перестало битися 12 листопада. Цього місяця Андрію Миколайовичу мало б виповнитися 38 років.

Погребищенська міська рада повідомила про загибель Сергія Балімчука. У січні 2023 року був мобілізований і проходив службу в десантно-штурмовій бригаді.. Життя Захисника обірвалось 12 листопада.

Турбівська селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Сергія Бальшанека. Свій останній бій Захисник прийняв 12 листопада. 

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Тараса Романенка. Захисник поліг 12 листопада під час снайперського обстрілу, виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Кринки Херсонської області.

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Максима Главіша. Захисник помер 9 листопада 2023 року від отриманих поранень у шпиталі, де боролись за його життя до останнього.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Сергія Свинарчука. Захисника мобілізували 1 серпня 2023 року. До останнього свого подиху нацгвардієць залишався вірним військовій присязі та українському народу. Загинув захисник 23 жовтня, але лише в листопаді побратимам вдалося забрати його тіло.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Миколи Дімітріядіса. Оборонець прийняв свій останній бій 12 листопада в районі населеного пункту Вербове Запорізької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Ярослава Унгуряна. Ярослав захищав Україну у складі 79-тої окремої десантно-штурмової бригади, воював поблизу Мар’їнки. На службу пішов у липні 2023 року. На жаль, 12 листопада 2023 року Захисник загинув. Йому було 27 років.

Літинська громада повідомила про загибель Анатолія Куляса. Захисник з 2020 р. проходив службу в лавах ЗСУ, а після повномасштабного вторгнення росії до останнього свого подиху захищав рідну землю від ворога. Мужній оборонець загинув 13 листопада внаслідок ворожого обстрілу.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Андрія Герасименка. Захисник поліг 13 листопада під час виконання бойового завдання в районі н.п. Діброва Сєверодонецького району Луганської області. У Андрія Олександровича після важкого поранення була можливість комісуватися, але, вилікувавшись, він повернувся на фронт.

Немирівська міська рада повідомила про загибель Сергія Скицька. Оборонець поліг 15 листопада поблизу населеного пункту Михайлівка Донецької області.

Уланівська громада повідомила про загибель Олексія Каленського. Свій останній бій Захисник прийняв 15 листопада.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Сергія Демянюка.

"Вічна та світла пам’ять Герою! Не має слів, які можуть допомогти пережити таке горе родині. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого", - написала Тетяна Єрмолаєва у своєму ФБ.

Схилімо голови в пам'ять про Героїв... Вічна шана Захисникам, що полягли, виборюючи незалежність... Щирі співчуття рідним та близьким...

Поділитися :