Новини

Поклали життя за Україну: за минулий тиждень стало відомо про загибель 18-ти захисників з Вінниччини

9 жовтня 2023, 09:20

Протягом останнього тижня, з 2 по 9 жовтня, стало відомо про загибель вісімнадцяти захисників з Вінниччини: Дениса Прилуцького, Олександра Тотока, Павла Бевза, Олександра Радоскорого, Станіслава Красія, Костянтина Кушніра, Михайла Богачука, Сергія Сташевського, Олександра Луценка, Євгена Кравцова, Віктора Денисова, Олександра Русавського, Павла Рудя, Петра Циби, Богдана Мартинюка, Сергія Омелянчука, Сергія Павляка та Руслана Павельчука. 

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Дениса Прилуцького. Воїн поліг в перший день повномасштабного вторгнення в м.Генічеськ і тільки зараз повертається додому "на щиті". 

Очільник Лука-Мелешківської громади Богдан Августович повідомив про загибель Олександра Тотока. Матрос прийняв свій останній бій 3 липня. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Павла Бевза. Павло з початком повномасштабного вторгнення служив у лавах Нацгвардії України. Війна обірвала життя воїна 27 липня в бою поблизу села Роботине Запорізької області. 

Сутисківська громада повідомила про загибель Олександра Радоскорого. Захисник поліг в кінці вересня цього року під час бою з окупантом в с. Кордюлівка Бахмутського району Донецької області.

Тульчинська районна адміністрація повідомляє про загибель Станіслава Красія. Захисник прийняв свій останній бій 28 вересня в районі міста Мар’їнка Покровського району Донецької області.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Костянтина Кушніра. Оборонець помер 1 жовтня від поранень отриманих внаслідок артобстрілу в районі с. Петропавлівка Харківської області. 

Оратівська громада повідомляє про загибель Михайла Богачука. Військовий загинув під час виконання бойового завдання, захищаючи Україну від окупантів.

Вінницька міська рада повідомляє про загибель Сергія Сташевського. Вінничанин став на захист України влітку минулого року. Життя воїна обірвалося 9 жовтня 2022 у бою під селом Давидів Брід, що у Херсонській області.

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Олександра Луценка. Оборонець поліг поблизу населеного пункту Кисилівка Харківської області 24 вересня 2023 року під час бойового завдання.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Євгена Кривцова. Вірний військовій присязі, воїн загинув 1 жовтня на Куп’янському напрямку. Йому було лише 27 років, з яких майже 9-ть Євген присвятив боротьбі із російськими загарбниками.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Віктора Денисова. У перший день повномасштабної війни Віктор прийняв для себе відповідальне рішення – стати на захист рідної України та українського народу, адже не міг вчинити інакше. Він розумів, що лише зі зброєю в руках можна вигнати окупанта з рідної землі, та знав, що досвід, який він отримав на сході нашої країни у 2015 році, захищаючи Вітчизну, потрібен на передовій. 58-річний воїн-оборонець загинув 3 жовтня під час ворожого обстрілу в населеному пункті Невельське на Донеччині.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Русавського. Нацгвардієць із перших днів повномасштабного російського вторгнення захищав столицю, далі були бої на Донецькому напрямку, а згодом на Запорізькому, де 3 жовтня обірвалося життя Оборонця.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Павла Рудя. Оборонець помер 4 жовтня, боронячи Україну від російських окупантів. 

Оратівська громада повідомила про загибель Петра Циби. Воїн прийняв свій останній бій 4 жовтня, захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами.

Барська міська рада повідомила про загибель Богдана Мартинюка. Оборонець помер 5 жовтня в Донецькій області, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

Іллінецька громада повідомила про загибель Сергія Омелянчука. Воїн поліг 5 жовтня у бою за Україну, її незалежність та волю біля населеного пункту Макіївка Луганської області.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Сергія Павляка. Сергій загинув 6 жовтня 2023 року в районі н.п. Вербове Пологівського району Запоріжської області внаслідок мінометного обстрілу.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Руслана Павельчука. Оборонець помер 7 жовтня, захищаючи державний кордон незалежної України.

Світла пам'ять Героям. Співчуття рідним та близьким...

Поділитися :