Новини

Поліцейську станцію в рамках всеукраїнського проєкту "Поліцейський офіцер громади" відкрили у Вінниці

11 серпня 2021, 13:47

Це 37 поліцейська станція у Вінницькій області. 

Ще одна поліцейська станція відсьогодні запрацювала у Вінницьких хуторах. У сучасному офісі, який розмістився на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку працюватимуть двоє поліцейських офіцери громади, які пройшли спеціальні навчання. Вони також дбатимуть про спокій і порядок у Писарівці та Щітках. За словами начальника Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, реформа національної поліції триває. А місія - забезпечити спокій кожного мешканця населеного пункту.

Головний девіз  поліцейського офіцера громади "Я тут". Він буде оперативно реагувати на запити мешканців,  допомагатиме. Люди знатимуть поліцейського в обличчя, оскільки він проводитиме тут прийом громадян. Їх навчали американські спеціалісти, щоб поліцейські були дипломатичними й толерантними. 51 офіцерів громади вже пройшли навчання. В нас відкрито 37 поліцейських станцій і це найбільший відсоток державі. На Вінниччині ми створимо найкраще в Україні безпекове середовище, - сказав головний поліцейський області. 

На Вінниччині планують підписати меморандуми про співпрацю з усіма територіальними громадами. Очільник міста  Сергій Моргунова, який був присутній на відкритті станції,  зазначив, що питання безпеки громадян –  один із пріоритетів успішної громади, оскільки надання якісного поліцейського обслуговування будується на комунікації та взаємодії з населенням.

Вважаю, що це знакова подія для громади. Оскільки ми перші у Вінниці відкрили поліцейську станцію. Створення безпечного середовища – один з пріоритетів Стратегії «Вінниця 3.0». Тому ми підтримали новий проект, і реалізуємо його у партнерстві з Національною поліцією. Громада забезпечила приміщення для поліцейського офісу та його оснащення. Спільно з Нацполіцією вирішимо питання щодо транспорту для поліцейських громади.  Безпекові питання - це один з пріоритетів "правильної громади", яка вболіває за своїх мешканців. Дякую за співпрацю нацполіції, - сказав Сергій Моргунов.

Місцеві схвально відгукуються про проєкт «Поліцейський офіцер громади». Зокрема пенсіонерка Зінаїда Крижанівська, тішиться поліцейській дільниці поряд, але сподівається що звертатися до них не доведеться.

Прийшла, щоб відчути й побачити, що мене оберігатимуть. Реагуватимуть на мої потреби. Сподіваюсь, що житимемо в кращих умовах і хуліганів буде менше.  Але якщо щось станеться, то знаю куди звертатись, - каже жінка.

Далі  планується відкрити такий офісу для Стадницького округу.

Фото зі сторінки Сергія Моргунова у Фейсбук

Поділитися :