Новини

Поліція Вінниччини викрила зловмисника, який привласнив 1 700 000 гривень волонтерських коштів

24 травня 2023, 09:47

Чоловік організував псевдопродаж супутникових систем "Starlink" та портативних зарядних електростанцій. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляють в ГУ Національної поліції у Вінницькій області, аферист, представляючись керівником громадської організації, познайомився з 33-річним волонтером з яким узгодив продаж 22 систем "Starlink" та 50 портативних зарядних електростанцій для потреб ЗСУ.

Упродовж листопада-грудня 2022 року, постраждалий перевів 100% вартості замовленого майна. Натомість зловмисник не виконав домовленість та не повернув кошти волонтеру. Загальна сума завданої матеріальної шкоди становить 1 700 000 гривень. 

"Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у фігуранта банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, що вказують на його протиправні дії. 22 травня за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 ККУ (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Наразі йому також обрано запобіжний захід – тримання під вартою", - коментують в поліції.

 


Фото: ГУ Національної поліції у Вінницькій області

Поділитися :