Новини

Поліція Вінниччини встановлює обставини автотрощі, у якій травмувалась 32-річна жінка та її малюк

1 серпня 2022, 12:31

На Вінниччині киянин спричинив ДТП, у якій травмувалась його дружина з дворічною дитиною. Наразі вони у лікарні. Водій не постраждав. 

Як йдеться на сторінці у Фейсбук Нацполіції у Вінницькій області, 31 липня близько 13:40 на автодорозі сполученням Немирів - Ямпіль, 33-річний водій автомобіля "Skoda Oktavia", житель Києва, не впорався з керуванням. У результаті аварії пасажири автомобіля отримали тілесні ушкодження та знаходяться у лікарні. 

За попередньою інформацією слідства, водій автомобіля не справився із керуванням та допустив з’їзд в кювет. Аварія сталась поблизу села Нестерварки Тульчинського району. Внаслідок автопригоди постраждали 32-річна дружина водія та їх 2-річний син. 33-річний водій не постраждав. Загрози життю потерпілих немає, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що поліція поведе експертизи, після чого встановлять остаточну причину аварії. 

За фактом автопригоди відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

У поліції також наголосили, що використання ременів безпеки є найбільш дієвим засобом захисту водіїв і пасажирів. За даними ВООЗ, вони зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні — на 25-75%.

Особливо серйозні травми під час зіткнення отримують діти, які не сидять у дитячих сидіннях і не пристебнуті ременями. Відповідно до досліджень діти, які сидять у штатних сидіннях і пристебнуті звичайними ременями, отримують травми у п`ять разів частіше, ніж діти у дитячих сидіннях. Також небажано тримати дітей на руках, оскільки при зіткненні, наприклад, на швидкості 40 км/год. дитина вагою 5,5 кг здійснює навантаження на руки утримуючого дорослого силою 110 кг. Витримати таке навантаження, особливо жінкам, навряд чи реально, - пишуть правоохоронці. 

 

Поділитися :