Новини

"Понад усе був вірний країні": дружина полеглого захисника з Вінниччини просить присвоїти чоловіку звання Героя України

30 жовтня 2023, 11:23

Олександр Резнік обороняв кордони держави ще з 2014 року. Після початку повномасштабного вторгнення росії одразу став на захист Батьківщини.

Петицію на сайті Президента України розмістила дружина полеглого Героя Євгенія Резнік.

За словами пані Євгенії, її чоловік Олександр Резнік - уродженець села Городківка Крижопільського району. З 2014 року брав участь в АТО, а в лютому 2022 року одразу поїхав на фронт.

"Був у мінометній батареї 3-го батальйону оперативного призначення військової частини 3008. Спочатку працював з 120-го міномету, а потім перейшов на 82-ий. Був спершу помічником навідника, потім навідником. Заглиблювався у суть своєї справи, освоївши роботу, по планшеті міг вести бій. У травні-жовтні 2022 року під командуванням старшого лейтенанта мінометний взвод ліквідував БТР, вантажний автомобіль, БМП, легковий автомобіль, БПЛА, спостережний пост російських окупантів, 13 укриттів для особового складу, близько 200 санітарних та більше 100 втрат особового складу ворога", - ідеться в петиції.

За час служби Олександру довелося звільняти Київщину, воював на Донеччині та Запорізькому напрямку. На жаль, напередодні дня народження донечки, рідні отримали страшну звістку: 27 липня 2023 під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Запорізької області Олександр загинув внаслідок вибуху снаряду з ворожого дрона. Тоді захисник проводив евакуацію поранених бійців під масованим мінометним обстрілом артилерії, авіації. 

"Він дуже хотів воювати. І все ради збереження цілісності України. Олександр Резнік не лише був відважним вояком, але і прикладом патріотизму та самопожертви. Він відзначався великою мужністю та рішучістю в обличчі надзвичайних випробувань на передовій. Без страху за власне життя рятував і допомагав побратимам. Кремезний, дужий, як дуб, відважний, сильний духом та тілом, повний сили та наснаги, понад усе був вірний країні і любив її", - каже дружина Героя Євгенія.

У пам’ять про Олександра волонтери виготовили міні-Град, "на якому він мріяв працювати, щоб знищувати якомога більше орків".

Наразі петиція набрала трохи більше 4 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних. Підтримати звернення можна за посиланням.

Фото: з особистого архіву Євгенії Резнік

Поділитися :