Новини

Пораненим бійцям у Вінницький обласний шпиталь для інвалідів війни передали одяг і смаколики

26 січня 2023, 14:57

Це допомога від Асоціації органів самоорганізації населення Вінниці.

Як повідомляють у міській раді, військові, котрі проходять лікування, потребують одягу. Адже до медзакладу вони зазвичай потрапляють в тому, в чім є – просто із передової. 

«До кожного з медичних закладів спорядили комплекти, в яких близько сотні футболок і пару десятків штанів. До збору таких необхідних речей долучилися мешканці приватного сектору, які з готовністю відгукнулися на заклик квартальних комітетів. На додачу до цього ще й доклали рук до приготування випічки та знесли різноманітну консервацію. Усе для того, щоб урізноманітнити раціон і порадувати наших захисників», – каже голова Асоціації Наталія Панчук.

До такої допомоги квартальні комітети долучаються не вперше. Нещодавно подібний вантаж доставили до Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Волонтерською діяльністю квартальні комітети опікуються від початку війни, об’єднуючи населення для допомоги Збройним Силам України. Безпосередньо на фронт лаштують усе, на що є запит. Про потреби дізнаються телефоном від своїх друзів чи знайомих, які воюють, або волонтерів.

«Кожний квартальний комітет, як невеличка об’єднана громада. Одні готують випічку або збирають і роздають одяг, інші – рихтують лопати, кирки, окопні свічки тощо або приносять консервацію. Виконуємо замовлення по мірі надходження заявок. Така робота відбувається постійно, йде мова вже про тонни допомоги, – каже голова Асоціації. – Як і вся Вінницька громада, ми працюємо не на показ, а за покликом серця. До речі, сьогодні у п’ятьох працівників Асоціації рідні – чоловіки, брати, батьки безпосередньо воюють на фронті. Тож, ми донатимо кошти, які щомісяця направляємо до одного із наших захисників. Зараз немає маленьких справ. Адже це внесок у нашу Перемогу!»

Поділитися :