Новини

Посадила малолітнього сина на ланцюг: поліцейські Вінниччини передали справу до суду

5 жовтня 2023, 13:15

Таку форму покарання мати обрала за те, що хлопичик відмовлявся виконувати роботу по господарству.

Як повідомляють на сайті ГУНП у Вінницькій області, 21 липня цього року правоохоронці отримали повідомлення про те, що 38-річна жителька Хмільницького району тривалий час завдавала своєму 12-річному синові фізичних та моральних страждань, використовуючи побої, психологічний тиск і насильницькі методи.

Поліцейські встановили, що хлопчик живе зі своєю бабусею, яка доручала йому виконувати деякі домашні обов'язки. Проте малолітньому було важко впоратися з цими завданнями, і він відмовився від них. За цю відмову мати карала хлопчика, іноді використовуючи насильство. Через що хлопчик кілька разів втікав з дому, але ніхто не звертався до поліції щодо його розшуку, оскільки вдавалося знаходити його самостійно.

18 липня жінка приїхала до своєї матері та взяла з собою ланцюги та навісні замки. Зловмисниця перемотала ноги та руки сина та відвезла його додому, й зачинила у металевому "літньому душі". Коли жінка їхала на роботу, вона посадила сина у свій автомобіль. На час коли їй було необхідно залишити машину, вона прикувала сина ланцюгами до керма, щоб дитина не втекла. Після повернення додому жінка знову замкнула хлопчика у "літньому душі".

Вночі мати взяла сина до хати і погодувала його, але спати хлопчик ліг на підлозі, прикутий до труби. Вранці жінка послабила ланцюги, і син зміг втекти до знайомої у сусіднє село, де розповів про свою ситуацію. Жінка повідомила про це у відповідні служби. Мати стверджувала, що намагалася "перевиховати" сина, який постійно втікає з дому та відмовляється допомагати по господарству.

"Працівники ювенальної превенції та соціальні служби вивчили ситуацію в родині та помістили хлопчика до реабілітаційного центру де він зараз і знаходиться. Під час досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів та за процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у вчинення злочину, передбаченого ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України. За скоєне їй загрожує до шести років позбавлення волі", - коментують в поліції.

У вересні матеріали кримінального провадження із звинувачувальними доказами передали до суду.


Фото: ГУНП у Вінницькій області

Поділитися :