Новини

Потрапив до десятки найкращих: вінничанин взяв участь в чемпіонаті світу з веслувального слалому

23 серпня 2023, 15:10

Вихованець Вінницької МДЮСШ №2 Сергій Совко зайняв 6-е місце в особистому заліку. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, чемпіонат світу з веслувального слалому проходив з 15 по 20 серпня у м. Краків. На турнірі змагалися юніори та молодь віком до 23 років. Серед спортсменів, що виступали на змаганнях був і вінничанин Сергій Совко. 

Сергій вже 9 років займається веслуванням. На чемпіонаті світу вінничанин виступав у класі човнів К-1-Ч серед юніорів.

"Це не перші змагання спортсмена на світовому рівні. Минулоріч Сергій вдало виступив на Кубку світу, виборовши «бронзу». Чемпіонат став для нього черговою можливістю продемонструвати свої вміння та навички. В особистих змаганнях тут було чимало титулованих веслувальників. Всього на старт вийшли 78 спортсменів із 33 країн. Дуже пишаємося результатом Сергія. Він потрапив у десятку найкращих. Це дуже потужний результат для чоловічої байдарки", - каже тренер Сергій Горільчаний.

Крім того, в командних перегонах в класі човнів 3хК-1-Ч серед молоді до 23 років Сергій Совко разом із вихованцем Вінницької школи вищої спортивної майстерності Олександром Федоренком, посіли 8 місце серед 26 країн.

Тренер спортсмена, зазначив, що у вересні планується ліцензійний відбір до Олімпійських ігор, який проводитиметься на чемпіонаті світу в Лондоні.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :