Новини

«Працюємо далі» та «Укриття для життя»: у Вінниці Фонд громади ініціював два проекти

5 серпня 2022, 17:35

Проєкт «Укриття для життя» дозволить обладнати сховища для комфортного перебування, а також укомплектувати для них речі найпершої потреби, а в рамках проєкту  «Працюємо далі» 7 підприємців/иць, бізнес яких постраждав внаслідок теракту росії 14 липня, мають можливість отримати по 60 тис. грн на закупівлю обладнання.  

Як розповіла Місту над Бугом голова Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова, оголошено старт проєкту «Укриття для життя». Він дозволить обладнати 20 укриттів для комфортного перебування мешканців, а також укомплектувати для них «Пакунки безпеки» з речами найпершої потреби. Ініціатива реалізується на території лише Вінниці та передбачає кілька етапів. Збір заявок триватиме до 16 серпня, а з 16 по 18 серпня – визначатимуть переможців.

Потім будемо формувати угоди та здійснювати облаштування укриттів. Обов’язково буде проведено об’їзд укриттів, спілкування з командами, оцінка результатів та роздача пакунків першої необхідності. Усі заходи в рамках проєкту, включно зі звітуванням, будуть завершені до кінця жовтня цього року», – повідомила Олена Данілова.

Координаторка проєкту Наталя Штогрин додала, що проєкт досить популярний серед вінничан, хоча його не рекламували.

«Телефонує багато людей, в тому числі з області, а проєкти укриттів надзвичайно різноманітні пропонують, навіть з килимами»,-  каже Наталя Штогрин  

Подавати заявки на участь у проєкті можуть команди ОСББ, ОСН та ГО, які бажають облаштувати укриття у своїх будівлях. Вони самі визначатимуть обсяги проведених робіт (наприклад: освітлення, зв'язок, покриття підлоги, місця для сидіння тощо). Кінцевий термін подачі анкет – 16 серпня поточного року, - розповіла Олена Данилова. Каже, фінансування запиту на втілення одного проєкту складає 10 тисяч грн. Ці кошти можна буде отримати за умови співфінансування – не менше 2 тисяч грн.  

Щоб подати заявку на участь у проєкті, потрібно розгорнуто й детально заповнити аплікаційну форму. Саме на основі змісту анкет будуть визначені ті укриття, які отримають грантову підтримку. Обов’язково варто додати фото укриття в теперішньому стані. 

Проєкт «Укриття для життя» реалізується в межах проєкту «Екстрена підтримка фондів громад» в рамках Угоди між Фондом Ч.С. МОТТА та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

Також фонд «Подільська громада»  розпочав ще один проєкт. Він називається «Працюємо далі». У рамках цього проєкту 7 підприємців/иць матимуть можливість отримати по 60 тис. грн. 

Нагадаємо, що 14 липня Вінниця зазнала ракетного удару від російських окупантів. Цей жахливий терористичний акт забрав життя вже 28 мирних українців та українок, близько 200 людей отримали поранення, госпіталізували – понад 80. Внаслідок вибухової хвилі постраждали близько 80 багатоквартирних та приватних житлових будинків, згоріло 40 автомобілів, зруйновано будівлі соціальної та культурної інфраструктури. Значних пошкоджень зазнав і Будинок побуту «Ювілейний», у якому працювало понад 50 підприємств. В одну мить вони залишилися без обладнання, технічного забезпечення, фактично втратили можливість продовжувати власний бізнес.

За словами Олени Данілової, Фонд громади «Подільська громада», завдяки сприянню Фонду Ч.С. МОТТА та Громадської організації «ІСАР Єднання», готовий фінансово підтримати вінницькі підприємства, які зазнали пошкоджень від ракетних ударів, надаючи гранти на закупівлю обладнання. У рамках цього проєкту 7 підприємців, які постраждали від ракетного удару, працювали або поблизу будинку побуту «Ювілейний» чи поруч і зможуть отримати по 60 тис. грн.

Кошти виділятимуться на придбання чи відновлення обладнання (мова не йде про ремонтні роботи, оренду приміщення чи його облаштування). Прийом заявок триватиме до 20 серпня включно. Завершиться проєкт до кінця жовтня 2022 року.

Щоб подати заявку на участь у проєкті, потрібно аргументовано і детально заповнити аплікаційну форму.

Від того, наскільки обґрунтованим буде використання коштів, мотивація і бажання відновити власну справу, залежатиме грантова підтримка. Крім того, всі учасники, котрі отримають фінансову підтримку, матимуть зобов’язання перерахувати восени 2023 року на рахунок Фонду 5 тисяч гривень як благодійну пожертву. Ці кошти будуть витрачені на стипендіальну програму для молоді, що має бажання відкрити власну справу.

Проєкт «Працюємо далі» реалізується в межах проєкту «Екстрена підтримка фондів громад» у рамках Угоди між Фондом Ч.С. МОТТА та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

 

 

Поділитися :