Новини

При стабільному фінансуванні закінчити першу чергу Інноваційно-технологічного парку "Кристал" у Вінниці планують в 2022 році

1 грудня 2021, 12:45

У наступному році також мають розпочати будівництво другої черги, з якою екосистема технопарку запрацює на повну.

Заступник міського голови Андрій Очеретний на своїй Фейсбук сторінці розповів, що до кінця року очікують надходження 20 мільйонів гривень з державного бюджету в рамках програми «Створення центрів креативної економіки».

Зазначається, що загалом, з бюджетів усіх рівнів в тому числі міського, на створення інноваційно-технологічного парку вже виділили 17,8 мільйона гривень, ще 9 мільйонів спрямували цьогоріч на початок реконструкції. Водночас 4,5 мільйони гривень надійшли на реалізацію об’єкта в рамках фінансування Державного фонду регіонального розвитку.

Реалізація таких потужних проєктів, які мають величезний вплив на суспільство та економіку країни, можлива лише за співпраці всіх рівнів влади та усіх зацікавлених сторін. Очікуємо, на подальшу плідну співпрацю з Міністерством розвитку громад та територій України, на чолі з Олексієм Чорнишовим. Підтримку Міністерства фінансів та Міністерства економіки, - написав Андрій Очеретний.

Простір створюється відповідно до «Стратегії розвитку Вінниця-2030», а також "Концепції інтегрованого розвитку Вінниця 2030" та буде мати вплив на економіку всієї держави. 

Андрій Очеретний також відмітив синхронізацію бачень і оперативного прийняття рішень за участі міського голови Сергія Моргунова.

Крім того, напередодні об’єкт відвідав народний депутат України Максим Пашковський, який посприяв спрямуванню 15 млн грн з програми Соцеконом розвитку державного бюджету, в рамках програми президента України Велике будівництво, на будівництво ІТП «Кристал», - зазначив заступник міського голови.  

Нагадаємо, що ІТП "Кристал" розташовуватиметься за адресою: Вінниця вул. 600-річчя, 21 та займатиме три поверхи (загалом 8,5 тис. м2). На його базі заплановано створення:

- лабораторії Fab Lab для стартапів;

- ІТ-школи;

- понад 100 класичних та клубних офісів;

- конференц-зали;

- коворкінгу;

- міні-готелів;

- публічних просторів;

- дитячого техно центру.

Поділитися :