Новини

"Прийди! Підтримай!": у Вінниці пройде Марш захисників України

17 серпня 2021, 11:21

Захід відбудеться в День Незалежності 24 серпня.

Як інформують на фейсбук-сторінці "Учасники АТО Вінниці та Вінницької області", мета Маршу – вшанування захисників України, які боронили і зараз боронять незалежність держави від російського агресора, а також тих воїнів, які віддали своє життя, відстоюючи її цілісність у російсько-українській війні.

Вінничани, як зазначив телеканалу ВІТА співорганізатор Маршу Олег Клембовський, мають бачити, хто захищав їхнє мирне життя, шанувати своїх захисників і пам’ятати, що боротьба за незалежність триває.

– Мабуть, ми забуваємо, що нашим мирним життям сьогодні ми завдячуємо хлопцям, які нас захищають; що кожен день відбувається біда – війна. І Марш може бути одним із засобів нагадати, що ми на сьогоднішній день воююча країна і ціна нашої незалежності дуже велика.

Стартуватиме хода 24 серпня о 10 годині від Будинку офіцерів, колона прямуватиме до Меморіалу Слави. Організатори наголошують, що акція є патріотичною, тому наявність будь-яких політичних символів заборонена. Долучитися до Маршу можуть усі охочі.

– В наших рядах будуть представники Національної поліції у Вінницькій області, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Буде оркестр, велика кількість людей, які підтримували захисників і морально, і матеріально, і волонтери. А в перших рядах мають йти родини полеглих хлопців. 

Додамо, Марш захисників України (також "Альтернативний парад") – щорічний марш українських військових та ветеранів російсько-української війни, родин полеглих захисників, родин вбитих під час Революції Гідності Героїв Небесної Сотні, капеланів та волонтерів, який вперше відбувся на День Незалежності, 24 серпня 2019 року, у Києві. 

Поділитися :