Новини

Проєкт "Поліцейський офіцер громади" стартував у Вінниці

8 грудня 2023, 14:44

Наше місто стало першим з усіх обласних центрів України, яке впровадило такий проєкт.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 7 грудня, на площі Стуса, вишикувалися 49 поліцейських офіцерів громади, які готові приступити до роботи. 

Проєкт "Поліцейський офіцер громади" побудований на принципі взаємодії з громадою. Його суть полягає у наданні змоги забезпечити кожну громаду офіцером поліції, який житиме та працюватиме в ній та стане її невіддільною частиною. Перед тим, як стати на цю посаду правоохоронці пройшли спеціальне навчання.

"Наше навчання тривало з 14 серпня. Там було цікаво та корисно: було багато тактичних прийомів, прийомів самозахисту, законодавчі норми та інше, Поліцейського офіцера громади не можна порівнювати з дільничним. У нас є закріплена територія, він має цілодобово бути з людьми, спілкуватися з ними, допомагати у вирішенні будь-яких питань", – розповідає офіцера громади Антоніна.

Безпека, у тому числі – всередині громади – один з пріоритетів у роботі Вінницької міської ради, саме тому міська рада допомагає Національній поліції в реалізації цього проєкту.

Вінниця – це перший обласний центр в Україні, де цілковито забезпечений інститут поліцейських офіцерів громад, зазначив Голова Національної поліції України Іван Вигівський.

"Я ще раз дякую всім, хто долучився до цього, і вітаю на службі нових поліцейських офіцерів громад. Це не тільки правоохоронець, а й помічник, сусід і друг. Адже він сам проживає на тій території, де і працює, там він і звітує перед людьми. З перших днів повномасштабної війни ПОГи займаються евакуацією мирного населення, доставляють гуманітарну допомогу, затримують колаборантів, виїжджають на місця обстрілів російськими окупантами", - додає Іван Вигівський.

У подарунок новопризначені поліцейські офіцери громад отримали помпові рушниці та ключі від 33 автівок, які Нацполіції передали американські партнери.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :