Новини

"Пункти незламності" у Вінниці забезпечують інтернетом через оптичний зв’язок

1 грудня 2022, 12:44

Також пункти обігріву обладнують генераторами, обігрівачами, оснащують аптечками з ліками першої необхідності, запасами води та продуктів.

Як розповіли в міськраді, у Вінниці створюють все більше «пунктів незламності», розширюючи їхню мережу. Із 25 таких пунктів, розміщених в приміщеннях управляючих компаній, наразі інтернет буде працювати без світла за чотирма адресами, в інших проводиться відповідна робота. У торгових центрах наразі інтернет буде працювати без світла в трьох з шести точок незламності, ще в трьох питання опрацьовується провайдерами

«У першу чергу ми працювали над забезпеченням інтернетом 30 «пунктів незламності», наразі в роботі вже – 101 локація. Станом на 30 листопада в разі відсутності світла інтернет працює від генераторів у 57 пунктах. З них 17 мають пасивні канали та 40 працюють протягом певного терміну, по завершенню якого потрібне втручання інженера, наприклад – заміна акумулятора на заряджений», – зазначає директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко.

Також Володимир Романенко зазначив, що стрибки напруги негативно впливають на обладнання. Іноді воно зависає або виходить з ладу та потребує реагування інженерів.

«У провайдерів зараз дуже багато роботи по забезпеченню зв’язком в таких складних умовах. З-поміж іншого нам вдалось домовитися з провайдерами міста про централізоване забезпечення резервних каналів зв’язку аж до Перемоги, та облаштувати безкоштовними точками WiFi 18 закладів з укриттями, «пунктами незламності» та доступом до мережі інтернет. На цьому ми не зупиняємось, і далі активно працюємо над максимальним забезпеченням «пасивним» зв’язком усіх інших важливих закладів з укриттями, пунктами обігріву та незламності», – говорить директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко.

Поділитися :